Positive nøgletal trak Wall Street op

De amerikanske aktier steg torsdag på ryggen af positive tal fra den kinesiske handelsbalance samt et lavt antal af nytilmeldte ledige i USA.

Dow Jones-indekset steg 0,18 pct. til 15498,32, mens S&P 500 steg 0,39 pct. til 1697,48. Det teknologitunge Nasdaq-indeks kravlede 0,41 pc. op til 3669,12.

Antallet af nytilmeldte ledige i USA lå torsdag i forlængelse af analytikernes prognose. Arbejdsløshedskøen blev forlænget med 335.000 i sidste uge, mens analytikerne havde ventet 333.000 nye arbejdsløse. I Kina viste tal for både eksport og import, at økonomien kan være ved at stabilisere sig efter to kvartaler med opbremsning.

- Det viser, at tallene flytter sig i den rigtige retning, så i sidste ende er det en positiv katalysator for aktierne. Der kan være noget kortsigtet volatilitet i forbindelse med, hvordan det vil have indflydelse på Feds politik. Men man skal huske, at hvis Fed faktisk reducerer de kvantitative lempelser, så er der nogle meget gode grunde til det, siger Anastasia Amoroso, global markedsstrateg hos JPMorgan, til Bloomberg News.

Investorerne spekulerer i, hvordan de positive nøgletal vil påvirke Federal Reserves kvantitative lempelser. Torsdag sagde Richard Fisher fra Federal Reserve i Dallas til en tysk avis, at banken burde reducere opkøbene i september, hvis ikke der sker en signifikant forværring af nøgletallene.

På selskabsfronten steg både Cliffs Natural Resources og Newmont Mining Corp. henholdsvis 8,9 og 8,7 pct., godt hjulpet på vej af stigende råvarepriser, mens elbil-producenten Tesla kørte konkurrenterne agterud og endte med en stigning på 14,3 pct. efter offentliggørelsen af et regnskab, der var bedre end ventet.

JPMorgan faldt 0,85 pct. efter offentliggørelsen af, at banken er under efterforskning for at have vildledt investorer i forbindelse med salg obligationer med sikkerhed i huslån før finanskrisen.

Af de 445 selskaber, der indtil videre har aflagt regnskab, har 72 pct. overgået analytikernes forventninger på bundlinjen, mens 56 pct. har overgået toplinjeforventningerne, skriver Bloomberg News.

/ritzau/FINANS