Positive amerikanske nøgletal gav negativ aktie-åbning

Nye nøgletal viste torsdag eftermiddag et mere klart billede af den økonomiske vækst i USA end ventet.

Det antyder muligheden for snarlig nedtrapning af den amerikanske centralbanks pengepolitiske stimuli, og BNP-data og tal for nytilmeldte ledige blev derfor modtaget med nedadvendt tommelfinger af aktieinvestorerne.

Bekymringen giver sig udtryk i en overvejende negativ åbning af det amerikanske aktiemarked, hvor de brede S&P 500-indeks ligger 0,1 pct. lavere efter 10 minutters handel. Også Dow Jones-indekset falder med 0,1 pct.

Teknologiaktierne i Nasdaq-indekset stiger marginale 0,1 pct. mod en indikeret stigning på det dobbelte før offentliggørelsen af nøgletal.

Computergiganten Apple er blandt de aktier, der trækker op med en stigning på 1,0 pct., efter at tre kinesiske mobilselskaber har fået tilladelse til at etablere fjerde generations netværk. Det giver landets største mobilselskab, China Mobile, mulighed for at sælge Apples iPhone til ikke færre end 729 mio. abonnenter.

Aeropostale, der sælger accessories til det yngre publikum, tager et kursfald på 3,5 pct., efter at selskabets underskud i fjerde kvartal skønnes værre end ventet, mens omsætningen i tredje kvartal var skuffende.

Ejendomsselskabet General Growth Properties stiger 4,1 pct. efter meddelelse om, at selskaber erstatter Molex i S&P 500-indekset på mandag.

Puma Biotechnologi stiger hele 34,3 pct. ved udsigten til, at selskabets brystkræftmiddel sandsynligvis bevæger sig ind i tredje og sidste kliniske fase.

For dagens nøgletal for nytilmeldte ledige viste et fald til 298.000 fra 321.000 ugen før og et estimeret antal på 320.000 ifølge Bloomberg News.

De reviderede tal for BNP i tredje kvartal viste en vækst på 3,6 pct. mod ventede 3,1 pct.

/ritzau/FINANS

Henning Nielsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk