Positiv stemning på bekræftet opkøb af Wyeth

Investorerne handler de amerikanske aktiemarkeder højere i den indledende handel mandag, efter at medicinalgiganten Pfizer har bekræftet sit opkøb af medicinalselskabet Wyeth for 68 mia. dollar.

Læs mere
Fold sammen
I modsatte grøft finder vi industriselskabet Caterpillar, som falder kraftigt på et meget skuffende regnskab for fjerde kvartal, samt svage udsigter for i år.

Det amerikanske Dow Jones Industrial indeks åbner 0,5 pct. højere i 8.117. Det teknologitunge Nasdaq-indeks åbner 0,9 pct. højere i 1491.

"Fusioner og opkøb i medicinalsektoren er ikke overraskende, idet det er en sektor som i langt mindre grad er påvirket af finanskrisen," siger porteføljemanager Jacques Porta hos finanshuset OFI Patrimoine til Bloomberg News.

Det betyder med andre ord, at selvom tingene ser sorte ud, er der stadig muligheder, bemærker porteføljemanageren.

Pfizer-opkøb giver stigning
Medicinalgiganten Pfizers bekræfter mandag spekulationerne i forbindelse med opkøbet af rivalen Wyeth. Investorerne i Wyeth vil få 50,19 dollar fra Pfizer, herunder 33 dollar i kontanter og 0.985 Pfizer aktier. Det er 29 procent i præmie i forhold til aktiekursen på Wyeth den 22. januar, inden at forhandlingerne blev offentliggjort.

Aktierne i Pfizer åbner 6,7 pct. lavere i 16,3 dollar, mens aktierne i Wyeth åbner 3,5 pct. højere i 45,3 dollar. Pfizer fremrykkede desuden sit regnskab for fjerde kvartal i forbindelse med opkøbsplanerne, hvor omsætningen skuffede, mens indtjeningen kom ind bedre end ventet.

Caterpillar skuffede
Caterpillar, som er producent af store entreprenørmaskiner, er kommet med regnskab for fjerde kvartal, hvor tallene skuffede fælt og hvor der også var tale om meget svage udsigter for 2009. Caterpillar annoncerer, at 20.000 stillinger skal skæres væk. Selskabet venter en indtjening på 2,50 dollar pr. aktie i 2009, hvilket er markant under analytikernes forventninger på 4,22 dollar. Aktien åbner 10,3 pct. lavere i 32 dollar.

Fødevareproducenten H.J. Heinz Co. er i fokus, efter at magasinet Barron's skriver, at aktiekursen på selskabet kan fordobles i takt med at kreditmarkederne bliver stabiliseret. Magasinet citerer aktiechef og stifter Mark Boyar fra finanshuset Mark Boyar & Co. Aktien åbner 3,4 pct. højere i 36,2 dollar.

RB-Børsen