Positiv start på USAs regnskabssæson gav optimisme

Det amerikanske aktiemarked lukkede tirsdag med stigninger. Aluminiumsproducenten Alcoa, der traditionelt skyder regnskabssæsonen i gang, viste gode takter i andet kvartal og understøttede dermed investorernes forventninger til resultatudviklingen.

Dow Jones Industrial Average sluttede tirsdag med en stigning for fjerde dag i træk. Det blev til et plus på 0,5 pct. til 15.300,34, mens det bredere S&P 500-indeks endte godt 0,7 pct. højere i 1652,32. Teknologiaktierne i Nasdaq-indekset lukkede 0,6 pct. højere i 3504,26.

Futures på de amerikanske aktieindeks handles onsdag morgen med små fald på op mod 0,1 pct. i Asien.

Med den ny regnskabssæson stående for døren, vil det være de aktuelle selskaber, der tegner billedet. Og hvis Alcoas regnskab kan tages som en strømpil for, hvordan resten af den nystartede sæson vil udvikle sig, er der lagt op til positive signaler.

- Alle venter for at se, hvordan indtjeningen kommer til at se ud. Indtil vi ser flere resultater rulle ind, venter investorerne på morgendagens melding fra Federal Reserve. Mange af de andre ting er bare "hvid støj", siger porteføljeforvalter Brian Jacobsen fra Wells Fargo til Bloomberg News.

Alcoa, der offentliggjorde sit halvårsregnskab efter børsens lukketid mandag, rapporterede et langt større tab end et år tidligere, men når der justeres for engangsposter, oversteg resultaterne analytikernes forventninger. Resultatet løb op i på 7 cent per aktie, hvilket skal ses i forhold til analytikernes estimat på 6 cent per aktie. Aktien sluttede dog med et fald på 0,1 pct.

Yum! Brand, der står bag Kentucky Fried Chicken, Pizza Hut og flere andre fastfood-kæder, fremlægger anden kvartalstallene senere i indeværende uge, hvilket også gælder for finanshusene JPMorgan og Wells Fargo.

Den amerikanske centralbank offentliggør referatet fra det seneste pengepolitiske møde i FOMC senere onsdag, og her vil analytikere og økonomer spejde efter tegn på, hvornår centralbanken vil starte en reduktion af de kvantitative lempelser, som for tiden pumper 85 mia. dollar ud i det finansielle system hver måned.

Fra nøgletalsfronten er der kun engroslagre at spejde mod onsdag.

/ritzau/FINANS