Positiv rentesnak smitter af på Asien

Gårsdagens rentekommentar fra ECB-chefen hiver de asiatiske aktier op.

Foto: TORU YAMANAKA. I Tokyo fører investorerne an i de asiatiske stigninger.
Læs mere
Fold sammen

De asiatiske aktiemarkeder følger fredag morgen den positive udvikling i Europa torsdag tæt. Med de amerikanske aktiemarkeder lukket på grund af uafhængighedsdagen, er det kommentarerne fra Den Europæiske Centralbanks topchef, Mario Draghi, som danner baggrund for den positive udvikling på tværs af hele Asien.

Det toneangivende Morgan Stanley Asia-Pacific-indeks ligger med et plus på 0,7 pct. først på eftermiddagen i den centralasiatiske tidszone.

»Fortsat centralbank-stimulus på tværs af de europæiske økonomier støtter stemningen, og vi ser det smitte af på de asiatiske markeder. Stærke data for jobskabelsen vil betyde en stærk amerikansk økonomi, hvilket er et vigtigt fundament især for "emerging markets" givet deres samhandels-eksponering. Men det vil fremrykke forventninger om en reduktion i lempelserne fra Federal Reserve, så markedet kan blive svingende,« siger investeringsanalytiker Matthew Sherwood fra Perpetual Ltd i Sydney til Bloomberg News.

Torsdagens kommentarer fra Den Europæiske Centralbanks topchef, Mario Draghi om, at renten vil forblive på det nuværende lave niveau eller endnu lavere i "en længere periode" trak de europæiske aktier op torsdag. Om mens onsdagens postive job-data fra den amerikanske ADP-opgørelsen understøtter de mange eksportorienterede asiatiske lande, vil fredagens arbejdsmarkedsrapport være hel central for markedsudviklingen.

I Tokyo fører investorerne an i de asiatiske stigninger. En svækkelse af den japanske yen giver yderligere næring til det i forvejen positive marked og det toneangivende Nikkei 225-indeks stiger 1,4 pct., mens det bredere Topix-indeks ligger med et plus på 1,1 pct.

I Hongkong er der også positive svingninger med en stigning i Hang Seng-indekset på 1,5 pct., mens børserne på fastlandet viser en lidt mere behersket stigning på 0,2 pct. i Shanghai Composite og 0,6 pct. i CSI 300.

Eneste negative asiatiske indeks skal findes i Seoul, hvor en dyb skuffelse over de foreløbige regnskabstal fra elektronikgiganten Samsung sætter sit præg. Aktien falder 3,4 pct. og er med til at trække Kospi-indekset ned med 0,2 pct.

Blandt de andre asiatiske børser er der stigning i Singapores Straits Times på 0,6 pct., og et plus i Sydnyes ASX-indeks på 0,8 pct., mens Taiex-indekset i Taipei ligger med et plus på 1,5 pct.

Futures på de amerikanske aktieindeks - Dow Jones Industrial Average, S&P 500 og Nasdaq - handles fredag morgen med plusser på omkring mellem 0,9 pct. og 1,0 pct. i Asien.