Positiv hæmofili-nyhed fra Novo men også med en lille bet

Novo Nordisk har fået godkendelse til at markedsføre sit hæmofilimiddel Rebinyn i USA, hvilket analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen betegner som "betydningsfuldt", om end det er en "lille bet", at midlet ikke er godkendt som forebyggende behandling. Han venter dog ikke nogen større udsving i Novo-aktien oven på nyheden.

Læs mere
Fold sammen

- Godkendelsen er betydningsfuld, for Novos hæmofiliforretning er under pres i øjeblikket og vil formentlig også komme under pres fra introduktionen af Roches middel ACE910, som vil tage markedsandele fra Novoseven, siger Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans.

Ud over at midlet er godkendt til behandling af voksne hæmofili B-patienter, så noterer analytikeren, at det også er godkendt til børn.

- Midlet kan i nogen grad kompensere for den forventede nedgang, vi vil se i salget af Novoseven de kommende år. Det har vist nogle rigtigt gode data i fase 3-programmet, og det har også vist en bedre dækning for patienter med hæmofili i forhold til andre langtidsvirkende midler, siger analytikeren.

- Men jeg noterer mig faktisk også, at de ikke på deres indlægsseddel har fået åbnet for, at man kan bruge det forebyggende. Det er lidt ærgerligt, men det hænger sammen med, at et andet middel, som har en orphan drug status, blokerer lidt for muligheden - i hvert fald i første omgang, tilføjer Søren Løntoft Hansen.

Muligheden for at bruge midlet forebyggende ville naturligvis have øget potentialet og kan ramme topsalgsestimaterne.

- Jeg har et topsalgsestimat på 3,5 mia. kr. for det her middel. Nu må vi se, hvordan det her middel vil blive brugt i forhold til, at det ikke i første omgang er godkendt til forebyggende behandling. Det kan godt tage noget af potentialet for det her middel, vurderer Søren Løntoft Hansen.

Novo Nordisk forventer at lancere Rebinyn i USA i første halvår af 2018.

/ritzau/FINANS