Positiv børsåbning i intraday-rekord

Det danske aktiemarked er åbnet positivt i kølvandet af positive asiatiske og europæiske markeder, på hvad der formodentlig bliver en stille dag med det amerikanske marked lukket for Thanksgivning.

Læs mere
Fold sammen

Det danske eliteindeks - C20 Cap - er åbnet 0,5 pct. højere i 661 efter et kvarters handel efter en stigning på 0,8 pct. onsdag. Der er tale om intraday-rekord, og holder niveauet til lukningen er det rekord nummer 43 i år.

På nøgletalsfronten er der grundet Thanksgiving kun europæiske tal - her er der blandt andet nyt om den tyske ledighed og erhvervstilliden i eurozonen - i vente i formiddagens løb.

Carlsberg får opmærksomhed op til selskabets kapitalmarkedsdag for analytikere i næste uge. Det overordnende tema for dagen er Carlsbergs supply chain-aktiviteter og et dybere indblik i det store standardiseringspro-gram (BSP1), som bliver udrullet i Vesteuropa i år og i de kommende år, oplyser Sydbanks analytiker Morten Imsgard i en kommentar.

Han ser gode muligheder for en stigende lønsomhed i de kommende år drevet af effektiviseringer, stram omkostningsstyring og lavere råvarepriser.

Carlsberg stiger 1,4 pct. til 602,5 kr.

Novo lyser op med en kursstigning på 1,1 pct. til 958 kr. efter en opjustering af anbefalingen til "køb" fra finanshuset Kepler Cheuvreux.

Vestas stiger 0,6 pct. til knap 157 kr., da selskabet er nærmere en ordre på 117 MW i Jordan, som selskabet varslede tidligere på året. EKF støtter projektet med 400 mio. kr., hvilket indikerer, at en ordre på danske vindmøller kan være tæt på færdiggørelse.

Torsdag morgen leverede kriseramte Vestjysk Bank regnskab. Aktien ligger uændret i 12,80 kr.

Den problemramte bank, der ejes to tredjedele af staten, er i gang med at ”undersøge sine strukturelle muligheder” og ventes solgt inden længe. Banken kom ud af tredje kvartal med et underskud på bundlinjen på 62 mio. kr., og bankens solvens blev dermed yderligere forværret og er ultimo september opgjort til 10,8 pct. mod et opgjort solvensbehov på 10,2 pct. - svarende til en solvensmæssig overdækning på blot 130 mio. kr. Et kvartal tidligere var overdækningen på 150 mio. kr.

Topsil leverede også regnskab med en opjusterede forventningerne til omsætningen. Aktien stiger 2,5 pct. til 83 øre. Aktien startede året i 38 øre.

/ritzau/FINANS