Positiv aktiestemning går forbi Chr. Hansen

Det danske aktiemarked har fået en rigtig fin start på mandagens handel - påvirket af en god afslutning i USA, hvor aktierne i den sene handel fortsatte med at stige efter den uventet gode jobrapport for juni fredag eftermiddag.

Foto: Christian Als. Mandag morgen ligger Chr. Hansen 0,9 pct. lavere i 187,50 kr., hvilket er det laveste niveau siden midten af januar i år.
Læs mere
Fold sammen
Hovedparten af de store aktier stiger - dog ikke Chr. Hansen, som fortsætter de seneste dages fald.

C20 Cap-indekset ligger efter knap 10 minutters handel mandag 0,7 pct. højere i niveau 568,34 - trukket af Danske Bank og Jyske Bank, der avancerer med henholdsvis 1,3 og 1,2 pct. til kurs 101,40 og 224,7 kr. Der kan være tale om en positiv afsmitning fra udviklingen i USA, hvor fremgangen var anført af netop finans.

Vestas har også fået en god start på mandagens handel med en stigning på 1,2 pct. til 87,05 kr. Den danske vindmølleproducent sadler om i jagten på fremtidens vækst inden for vindenergi og vil fremover satse stort på nye markeder som Chile, Mexico og Sydafrika, skriver Jyllands-Posten.

Topchefen i Danmarks største televirksomhed, TDC, Carsten Dilling, er klar til at lade selskabet smelte sammen med andre nordiske telekoncerner i form af en konsolidering gennem et salg af TDC eller en udvidelse af de eksisterende partnerskaber, skriver Dagbladet Børsen. TDC stiger 1,0 pct. til 46,83 kr.

Chr. Hansen, der sidste onsdag fremlagde et skuffende kvartalsregnskab, falder for fjerde børsdag i træk. Aktien kan være påvirket af, at den schweiziske storbank Credit Suisse har sænket anbefalingen af ingrediensproducenten til »neutral« fra »outperform« og justeret kursmålet til 244 kr. fra tidligere 250 kr.

Mandag morgen ligger Chr. Hansen 0,9 pct. lavere i 187,50 kr., hvilket er det laveste niveau siden midten af januar i år.

/ritzau/FINANS