Positiv aktiedag med regnskabsstraf og belønninger

De danske investorer er i godt humør torsdag og det smitter af på aktiekurserne, der stiger.

Læs mere
Fold sammen

Muntre toner fra USA onsdag aften og Asien torsdag morgen smitter af på Europa.

Kun fem C20-aktier ligger torsdag middag i rødt, mens resten klæder sig i grønt med Vestas og Mærsk i mørkegrønt og i front.

C20 Cap-indekset revancherer to dages fald med en stigning på 0,8 pct. torsdag middag til indeks 653,13.

Vestas stiger uden selskabsspecifikt nyt lidt mere end 2 pct. til 157,80 kr.

A.P. Møller - Mærsks aktier ligger og kæmper med Vestas om topplaceringen i C20, da aktierne fortsætter de gode takter i kølvandet af onsdagens overraskende flotte regnskab, der var pyntet med en opjustering. Torsdag middag ligger de to rederiaktier med stigninger på omkring 2 pct. i kurs 55.100 for B-aktien og 51.900 for A-aktien.

Carlsberg, der også leverede regnskab onsdag, stiger 1,3 pct. til 556,25 kr. og er dermed upåvirket af, at flere analytikere har nedjusteret kursmålet på aktien og en enkelt sænket anbefalingen. Nordea har sænket sin anbefaling af bryggeriaktien til "hold" fra "køb". Nordea henviser til en skuffende udvikling i Rusland. Banken ser en risiko for, at en stabilisering på det russiske marked vil trække ud. Sydbank har dog hævet deres anbefaling på Carlsberg til "køb" fra "hold".

Blandt sidepapirerne er der kurstæsk til Solar, der har nedjusteret forventningerne til 2013. Nedjusteringen kom i et kvartalsregnskab, som bød på faldende omsætning og indtjening. Solar falder 3,9 pct. til 330 kr.

Ambu sætter sig 3 pct. til 250 kr. efter et årsregnskab, der viste en markant omsætningsforbedring, men også en halvering af bundlinjen, som var tynget af særlige poster relateret til købet af King Systems. Sammen med årsregnskabet fremlagde medicokoncernen en ny fireårig strategi.

Bavarian Nordics regnskab for tredje kvartal viste et nettoresultat på 19,2 mio. kr. mod 19,8 mio. kr. året før. Bestyrelsesformand Asger Aamund melder også sin afgang i forbindelse med regnskabet. Bavarian Nordics aktie sætter sig 1,4 pct. til 70 kr.

Anderledes positivt belønnes regnskabet fra ØK, der stiger 3,9 pct. til 94 kr. efter et regnskab, der overraskede og var pyntet med en opjustering.

Regnskabet fra forlagskoncernen Gyldendal, der også indeholdt en opjustering, er endnu ikke bedømt af markedet, da hverken A- eller B-aktien er handlet torsdag.

/ritzau/FINANS