Polaris vil have fat i hele Mols-Linien

Mols-Linien er ved at sejle lige ind i favnen på nye ejere. Det er kapitalfonden Polaris, der har fremsat et frivilligt købstilbud til aktionærerne i selskabet.

Foto: MOLS-LINIEN. MOLS-LINIEN. FÆRGE, MAREN MOLS.
Læs mere
Fold sammen

Det er rent faktisk Holdingsselskabet af 29. juni 2015, der har fremsat tilbuddet - selskabet er et datterselskab i Polaris. Det fregår af det tilbudsdokument, som Mols-lLinien har modtaget og viderebragt i en fondsbørsmeddelelse fredag.

Tilbuddet til aktionærerne lyder på en betaling på 34 kr. per aktie, hvilket er en overkurs på 41,1 pct. i forhold til lukkekursen 2. januar 2015. En aktie i rederiet koster fredag morgen 35,20 kr.

Polaris har allerede været på opkøb. Kapitalfonden har lavet en aftale om at købe 4.243.277 aktier svarende til 29,95 pct. af aktierne og stemmerettighederne. Derudover har Nykredit Bank, Finansiel Stabilitet og FS Finans III givet tilsagn om, at de vil sælge deres aktier, så Polaris kommer op på at sidde på 76,19 pct. af aktierne.

At Polaris er sulten efter at overtage Mols-Linien skyldes, at man ser rederiet som "en god og veldrevet virksomhed, som har gennemgået en turnaround siden 2011".

- Selskabet fremstår i dag som et stærkt og konkurrencedygtigt alternativ til Storebæltstrafikken og udgør en væsentlig del af den danske infrastruktur, skriver Polaris i købstilbuddet.

- Mols-Liniens største aktionærer har gennem en længere periode ønsket at afhænde deres aktieposter. Dette har givet muligheden for at indgå de uigenkaldelige aftaler om erhvervelse af aktier, der ligger til grund for dette købstilbud, står der.

Købstilbuddet udløber 12. august 2015 klokken 16.00.