Pokémon-feber rammer de japanske aktier

Selv aktier med en meget perifær relation til Nintendo og Pokémon bliver løftet af spillets enorme succes.

Foto: TORU YAMANAKA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Pokémon Go-festen på det japanske aktiemarked vil tilsyneladende ingen ende tage. I hvert fald ikke hvis aktierne har blot den fjerneste tilknytning til Pokémon eller Nintendo.

I skyggen af Nintendo-aktien, som er braget i vejret med 82 procent siden lanceringen af Pokémon Go-spillet, er alt lige fra brødproducenter, legetøjsfirmaer, regionalbanker og tv-selskaber med meget perifære tilknytninger til Pokemon skudt i vejret på Tokyo-børsen, skriver Bloomberg.

Eksempelvis er aktien i First Baking Co., som bager Pokémon-brød, på sit højeste i to og et halvt år, mens legetøjsfabrikanten Tomy Co. er på sit højeste niveau i 10 år. TV Tokyo Holdings Corp., som sender Pokémon-tegnefilm om torsdagen, har også oplevet store stigninger. Regionalbanken Bank of Kyoto Ltd., som er Nintendos femtestørste aktionær, steg 36 procent på fire dage.

»Det er altsammen meget underholdende. Spekulanterne har det sjovt. Tingene bør snart falde til ro, så vi kan få et mere realistisk billede af, hvordan disse virksomheder kan drage fordel af af Pokémon Go. Gevinsterne er vist rigeligt priset ind i aktierne« siger Seiichiro Iwamoto, fundmanager ved Mizuho Asset Management i Tokyo.

Pokémon Go-spillet er blevet ekstremt populært nærmest verden over og fører an på toplisterne over de mest downloadede spil. Nintendo og spiludvikleren Niantic arbejder hårdt at styrke serverkapaciteten, så spillet kan lanceres i endnu flere lande.