Plusserne i overtal på Københavns Fondsbørs

Efter tirsdagens nedtur med et C20-fald på 1,2 pct. er det plusserne, som har overtaget onsdag.

Københavns Fondsbørs. Onsdagens kurser kører opad fra start. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Eliteaktierne i C20-indekset åbner 0,5 pct. højere i 473,32, hvor Vestas oplever en kursfremgang på 1,8 pct. til 499.

- Fokus er på Vestas. Det er ventet, at den amerikanske energipakke med PTC (vindmøllestøtteordningen, red.) kommer til afstemning onsdag eller torsdag, og det øger fokus på Vestas, udtaler aktiehandelschef Jørn Jakobsen fra Sydbank.

A.P. Møller-Mærsk er gået i gang med en stor reorganisering af Maersk Line. Det skriver Financial Times. Fire ud af syv chefer fjernes fra ledelsen. A.P. Møller - Mærsks B-aktie åbner 0,7 pct. højere i kurs 59.100 efter tirsdagens fald på 4,1 pct.

- Samlet set er reorganiseringen et positivt tiltag, men samtidig signalerer det måske, at problemerne er større end hidtil antaget. Det er i hvert fald en klar indikation på, at Maersk Line tager problemerne med indtjeningen i containerforretningen alvorligt, udtaler senioranalytiker Jacob Pedersen til RB-Børsen.

Nordea opruster

Nordea, som åbner 0,3 pct. højere i kurs 83,8, opruster nu atter på analytikerfronten og ansætter 15 nye folk. Det skriver den svenske avis Dagens Industri onsdag. Ansættelserne betyder, at samarbejdspartneren Standard & Poor's, der siden 2004 har stået for Nordeas aktieanalyse, må give noget af sit kompetenceområde tilbage til Nordea.

Novo Nordisk åbner 0,2 pct. højere i rekordkurs 345 efter tirsdagens fremgang på 2,5 pct. JP Morgan hæver kursmålet til 330 kr. på Novo Nordisk. Kursmålet var tidligere 626, men da aktien er splittet i 2:1 er der tale om en opjustering fra 313 kr. Anbefalingen er "neutral".

Royal Unibrew er ikke handlet onsdag morgen. Tirsdagen faldt aktien 5 pct. Royal Unibrew har oplevet et massivt kurspres siden sommeren, idet bryggeriets indtjening er ramt af øgede råvareomkostninger samt et svagt sommersalg. Uroen omkring Unibrew er øget grundet selskabets storaktionær FL Group, som tirsdag aften meddelte, at selskabet lukker sit københavnske lokalkontor.

Topotarget åbner 3,0 pct. højere i kurs 20,7. Biotekselskabet vil sikre, at det får mulighed for selv at sælge kræftmidlet Belinostat i USA og dermed får en større del af kagen. Og hvis partneren Curagen ikke vil lege med, kan konsekvensen blive et købstilbud. Det skriver Dagbladet Børsen onsdag morgen.

RB-Børsen