Plantageselskab skal af børsen

Plantageselskabet United Plantations Africa Limited skal afnoteres fra børsen i København.

Det fremgår af referatet fra selskabets ordinære generalforsamling, der blev holdt i Sydafrika fredag.

På generalforsamlingen blev det vedtaget at indkalde til en ekstraordinær generalforsamling, hvor det skal besluttes at opsplitte koncernen via udstedelse af udbytteaktier direkte i United Plantations Swaziland Limited til alle selskabets aktionærer, samt at afnotere selskabet fra Nasdaq OMX i København. Den ekstraordinære generalforsamling holdes 15. september i Nelspruit i Sydafrika.

UPAL driver bl.a. banan- og citrusplantager i Afrika og havde et overskud efter skat på 1,2 mio. rand (ca. 08,8 mio. kr.) i det seneste regnskabsår, som sluttede 31. marts.

UPAL var tidligere ejet af det ligeledes børsnoterede UIE, men i 2005 solgte UIE sine aktier til ledelsen i UPAL, der nu sidder på knap 90 pct. af selskabets aktier. Ledelsen har hele tiden ønsket at afnotere selskabet, da der er store omkostninger forbundet med en børsnotering, forklarer Kenneth Nilsson, der er IR-ansvarlig for UPAL.

Men han kan ikke oplyse, hvornår selskabet rent faktisk vil blive afnoteret, da det ikke er lykkedes for majoritetsaktionærerne at købe de 90 pct. af aktierne, som er påkrævet for at kunne tvangsindløse de resterende aktionærer.

RB-Børsen