PKA vil ud af ITH

Pensionskassen PKA vil af med aktierne i investeringsselskabet ITH Industri Invest. Det sker efter Capinordics overtagelse og manglende vilje til at melde en ny strategi ud.

Balladen om Capinordics overtagelse af investeringsselskabet ITH Industri Invest fortsætter. Pensionkassen PKA vil ikke længere være medejer af ITH, efter at Capinordic mandag reelt overtog kontrollen med det Silkeborg-baserede investeringsselskab.

På en ekstraordinær generalforsamling mandag satte Capinordic sig på selskabet, hvilket betyder, at PKA vil af med sin aktiepost på knap 15 pct. i ITH. Aktieposten har tidligere været helt oppe på 26 pct, men siden det blev kendt, at Capinordic ville sætte sig på magten i ITH har PKA langsomt solgt ud af sine aktier i selskabet. Porteføljemanager Claus W. Jensen bekræfter, at PKA vil af med aktierne. - Men selvfølgelig afhænger det af prisen. Hvis der er nogen, der har lyst til at byde på en aktiepost, er de da velkomne. Det er dog ikke ensbetydende med, at de skal sælges for enhver pris. Det skal været omkring markedsprisen lige nu, som er en lille smule over selskabets indre værdi, siger Claus W. Jensen til RB-Børsen.

Han lægger ikke skjul på, at PKA har været skuffede over informationsniveauet fra Capinordic, der på generalforsamlingen skiftede hele bestyrelsen ud.

- ITH skal have en ny ledelse og en ny strategi. Vi har ikke kunnet få at vide, hvad den nye ledelse vil med selskabet. Derfor er det ikke noget for os, da vi får ikke noget at vide om strategien. Man kan ikke forvente, at PKA vil investere 80 mio. kr. i noget, vi ikke ved noget om, siger Claus W. Jensen, der har haft et møde med Capinordic. Dog uden den store succes.

-Jeg kunne godt forestille mig, at de selv havde gjort nogle mere præcis tanker inden de investerede i selskabet. Men de svarede blot, at det vil være op til den nyvalgte bestyrelse at fastlægge strategien, fortæller Claus W. Jensen.

Capinordics opkøb af aktier i ITH satte sindene i kog i Silkeborg. Hele bestyrelsen og den administrerende direktør gik efterfølgende deres vej, og det store spørgsmål i sagen har været om Capinordic burde have givet et indløsningstilbud til de resterende aktionærer i ITH.

Capinordic har købt 21,7 pct. af aktierne i ITH af den tidligere bestyrelsesformand John Feldt, men på mandagens generalforsamling kunne Capinordic mønstre op til 73 pct. af kapitalen til sine forslag.

I tirsdagens udgave af Børsen afviser Capinordics direktør Lasse Lindblad dog, at Capinordic er forpligtet til at komme med et indløsningstilbud.

- At man køber aktier op i flere forskellige navne gør vel, at man i fællesskab har en kontrol som burde afstedkomme et indløsningstilbud til de resterende aktionærer. Men juridisk ved jeg ikke, om de behøver det. Det kan man kritisere, men det er selvfølgelig enhver aktionærs ret at købe aktier i et selskab og skifte bestyrelsen. Man kan kritisere, at Capinordic har købt aktier som en samlet enhed uden at give et indløsningstilbud til minoritetsaktionærene. Samtidig kan man kritisere, at de ikke er mere tydelige i deres udmeldinger om selskabets strategi, lyder kritikken fra Claus W. Jensen.

Claus W. Jensen ønsker ikke at kommentere, om Capinordic har henvendt sig for købe aktieposten.

- Men jeg ville ikke have noget imod, hvis Capinordic kommer og vil købe resten af mine aktier til en fair pris, konstaterer han.

Ifølge Børsen vil Finanstilsynet gå ind i sagen.

RB-Børsen