Pilotformand: Uforståelig udmelding fra SAS-ledelsen

Formanden Dansk Pilotforening, Mogens Holgaard, kalder det dybt bekymrende, at SAS-ledelsen har brugt hele sommeren på at nå frem til en spareplan, der stort set kun fokuserer på lønnen hos det flyvende personale.

Foto: Brian Bergmann
Ledelsen bliver nødt til at sadle om og satse på andre områder, hvis der skal nye millardbesparelser på bordet. Det mener formanden for Dansk Pilotforening, Mogens Holgaard, kalder SAS-ledelsens udspil for uforståeligt.

"Jeg undrer mig meget over, at man efter sommerens overvejelser kommer med et udspil, hvor det vigtigste er, at det flyvende personale skal 10-20 procent ned i løn. Vi har allerede sparet meget, og det bekymrer mig, at man ikke fokuserer mere på, at SAS stadig bliver drevet i tre dyre driftsorganisationer," siger Mogens Holgaard til business.dk.

Han mener, at ledelsen bør minimere administrationen i jagten på nye besparelser.

"De forskellige lande har stadig egne planlægsafdelinger. Men idéen har jo længe været at samle funktionerne et sted. Vi er efterhånden for lille et selskab til så mange funktioner i alle landene, og jeg undrer mig over, at ledelsen ikke fokuserer mere på, hvad man kan hente her," siger Mogens Holgaard.

Afviser ikke besparelser
Pilotformanden undrer sig samtidig over, at ledelsen kommer med nye massive sparekrav, selv om vi endnu kun har set en lille del af besparelserne fra strategiplanen Core SAS fra februar.

"Vi har endnu ikke set effekten af de seneste besparelser. Hvad er der ikke virker i Core SAS? Samtidig skal man huske, at piloterne sikrede SAS en besparelse på 700 mio. kr. i forbindelse med Core SAS," siger Mogens Holgaard, der dog ikke afviser, at piloterne igen skal bidrage til flere besparelser.

"Vi ved, at vi også kommer til at deltage, men det skal bare sættes i perspektiv, når der tales om, hvor meget vi skal bidrage med denne gang. Meldingerne fra ledelsen om behov for en lønnedgang på 10-20 procent lyder komplet uforståelige, når man ser på, hvad vi allerede har givet og samtidig ikke har set effekterne af de sidste besparelser," siger Mogens Holgaard.