Pilen peger opad for aktierne

De europæiske aktiemarkeder ventes at opleve fremgang i torsdagens indledende handel, efter at de amerikanske aktier havde en solid medvind onsdag aften.

Futuremarkedet indikerer, at de store europæiske markeder åbner 0,7 pct. højere.

Det danske C20-indekset lukkede onsdag 0,3 pct. højere i 485,84.

Carlsberg, som onsdag lukkede 1,3 pct. lavere i kurs 715, fik nyt fra bryggerigiganten InBev. InBev oplevede solid fremgang, hvilket især skyldes salgsvæksten i Sydamerika og i Central- og Østeuropa.

Rederigiganten A.P. Møller - Mærsks B-aktie lukkede onsdag 1,3 pct. højere i kurs 69.900, efter at selskabet havde præsenteret sit halvårsregnskab. I regnskabet opjusterede APM overskudsforventningerne til 3,24 mia. dollar (18 mia. kr.) fra 3,0 mia. dollar, mens omsætningsprognosen fastholdes på 50 mia. dollar (277,8 mia. kr.). Opjusteringen var dog båret frem af avancer fra skibssalg.

Isoleringskoncernen Rockwool vil også få ekstra opmærksomhed efter onsdagens regnskabspræsentation. Rockwool, som lukkede 5,9 pct. højere i kurs 2006, imponerede med massive vækstrater og en opjustering af helårsprognoserne. Kursstigningerne i Rockwool får Jyske Bank til at ændre sin anbefaling af aktien fra "reducer" til "sælg".

Blandt sidepapirerne er der fokus på Parken Sport & Entertainment, som ikke kommer med i den lukrative Champions League i denne omgang. Det skete efter et 0-1 nederlag på hjemmebane mod portugisiske Benfica og dermed et exit til FCK. Parken Sport & Entertainment lukkede onsdag uændret i kurs 1600.

Den finansielle uro på markederne er blot en korrektion, og der bliver ikke tale om en længerevarende krise. Derfor er der heller ingen grund til at advare mod at investere i aktier. Det konstaterede investeringschef i Formuepleje, Søren Astrup, på et seminar med titlen "aktie-krak?" onsdag.

(RB-Børsen)