Pilen peger op for aktierne

Der er udsigt til fremgang på de europæiske aktiemarkeder, hvilket kan afføde en positiv stemning på det danske aktiemarked. C20-indekset lukkede onsdag 0,7 pct. højere i 474,53. Genmab vil tage en del af opmærksomheden efter onsdagens opkøbsspekulationer.

"Vi venter en positiv åbning og at onsdagens positive stemning fortsætter. Det skyldes fremgangen i den sene amerikanske handel, som også forplantede sig til de asiatiske markeder," udtaler seniorrådgiver Nils Lundsby fra Nordea til RB-Børsen.

Genmab: Biotekselskabet vil få ekstra stor opmærksomhed, efter at Genmab onsdag lukkede 11,1 pct. højere i kurs 355.

"Der er markedsrygter om en takeover af Genmab," udtalte aktiehandelschef Jørn Jakobsen fra Sydbank til RB-Børsen onsdag.

Banksektoren: Nordea og Danske Bank er i søgelyset, efter at det amerikanske finanshus Citigroup torsdag morgen ændrede sine anbefaling på de to banker. Citigroup hæver anbefalingen på Danske Bank-aktien til "køb" fra tidligere "hold". Kursmålet hæves ligeledes til 235 kr. fra tidligere 230 kr. Mere negativt blev meldingen for Nordea, som fik ændret anbefalingen til "sælg" fra hold".

Kursmålet nedjusteres til 10,75 euro fra tidligere 11,5 euro.

Danske Bank lukkede onsdag uændret i kurs 201,8, mens Nordea steg 1,8 pct. til kurs 85,0, hvilket svarer til 11,4 euro.

Novo Nordisk: Insulinkoncernen, som onsdag lukkede 0,2 pct. lavere i kurs 344, fik hævet sit kursmål hos Citigroup til 310 fra 302,5.

A.P. Møller - Mærsk: Fragtraterne for containertransport holder sig uændrede eller falder en anelse i 2008. Det er konklusionen af en undersøgelse foretaget at den amerikanske investeringsbank Bear Stearns. Undersøgelsen er offentliggjort i Bear Stearns Q3 2007 Shippers Report. Containerrederiet lukkede onsdag 0,3 pct. lavere i kurs 58.500.

Vestas steg onsdag 3,3 pct. til kurs 506, efter spekulationerne om, at en ny langsigtet amerikansk ordning for vedvarende energi er på vej i den samlede energipakke. Det er den såkaldte RES (Renewable Electricity Standard).

"RES'en binder energiselskaberne til at producere 15 pct. af deres elektricitet fra vedvarende kilder i 2020. En vedtagelse af RES vil have en ekstrem positiv virkning på vindmøllebranchen," udtalte senioranalytiker Jacob Pedersen fra Sydbank.

"Vi venter på, at et udvalg i Kongressen sender et udkast om energipakken tilbage til Repræsentanternes Hus og Senatet. Repræsentanternes Hus ventes stemme om forslaget på torsdag, mens Senatet ventes at stemme om det i næste uge," udtalte Jacob Pedersen.
(RB-Børsen)