Pharmexa: Lundbeck aftale giver indtægter og besparelser

Fornyelse af en aftale fra 2000 omkring Lundbecks globale eksklusive licens til PX106 - en vaccine mod Alzheimers sygdom udviklet af Pharmexa - er sket på Lundbecks initiativ og er bedre for Pharmexa. Det siger koncernchef Jacob Scmidt til RB-Børsen.

- Det er faktisk en ændring, der er sket på Lundbecks initiativ for nogle måneder siden, men jeg er glad for den, og den viser Lundbecks kommitment, vurderer han

Aftalen giver Pharmexa 10 mio. kr. i kontant betaling her og nu, men indeholder også andet.

- Udover indtægten har vi også opnået nogle besparelser i den nye aftale, der vil gavne os i de kommende år. Blandt andet betaler Lundbeck patentomkostninger nu, mens vi tidligere gjorde det, forklarer direktøren.

Pharmexa opjusterer sine forventninger til årets resultat og venter nu et årsunderskud på ca. 170 mio. kr. baseret på en ventet omsætning og andre indtægter på ca. 45 mio. kr., forsknings- og udviklingsomkostninger på ca. 180 mio. kr. og administrationsomkostninger på ca. 33 mio.kr.

Lundbeck har også forpligtet sig til at købe aktier for 25 mio. kr. i Pharmexas forestående kapitaludvidelse, der ventes at finde sted i januar 2008.

- Det var en ekstra feature, der kom op i forhandlingerne, og jeg er glad for, at Lundbeck vil tegne aktier i os, siger han.