PFA er fristet til at smide flere penge i Dong

Pensionsselskabet PFA Pension overvejer at øge sine investeringer i energiselskabet Dong Energy, når selskabet bliver sat til salg, i hvad der ser ud til at blive den største børsnotering nogensinde i Danmark.

- Vi vil være positivt tilbøjelige til at købe flere aktier i Dong, men vi er ikke i stand til at tage nogle konklusioner endnu, siger PFA's finansdirektør, Anders Damgaard. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kasper Palsnov
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

PFA, der sidste år indgik et samarbejde med det amerikanske finanshus Goldman Sachs og ATP om at købe en fjerdedel af Dong, siger til Bloomberg News, at hvis selskabet øger sin ejerdel i Dong, vil det passe perfekt ind i virksomhedens investeringsmål.

Det skriver Bloomberg News.

- Vi vil være positivt tilbøjelige til at købe flere aktier i Dong, men vi er ikke i stand til at tage nogle konklusioner endnu, siger PFA's finansdirektør, Anders Damgaard, til nyhedsbureauet.

Tirsdag igangsatte Finansministeriet processen for valget af banker, der skal stå for børsnoteringen af Dong.

Finansministeriet fortalte i den anledning til Bloomberg News, at "flere banker er blevet inviteret med henblik på at identificere de banker, der er i stand til at varetage en børsnotering for et selskab af denne størrelse og kompleksitet".