Pensionskunder i banker smiler igen

Flere end 200.000 pensionskunder hos Nordens største bank Nordea kan glæde sig over, at første halvår har givet pæne afkast på op mod 10 procent, efter omkostningerne er trukket fra.

Bankernes aktiedealere - som her hos Nordea - har vundet noget af det tabte tilbage til kunder med aktiepuljer som pensionsopsparing. Fold sammen
Læs mere
Foto: Arkivfoto: Anders Debel Hansen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mange danskere vælger at placere deres pensionsopsparing i banken i stedet for i et pensionsselskab, og det seneste halve år har det for 215.000 kunder i Nordea været en god forretning.

Siden nytår er de såkaldte bankpuljer – som bankerne kalder denne type af kunders pensionsopsparing – fået et afkast på 7,7 procent med lav risiko, 9,2 procent med mellem risiko og 10,1 procent med høj risiko.

Afkastet er skabt, selv om den globale økonomi gik i sort i februar og marts efter en fornuftig start på året i januar.

Grund til fornyet optimisme

Det medførte store udsving på aktieinvesteringer med et negativt afkast som følge, men siden 9. marts er det gået den rigtige vej set med investorøjne:

”Fornyet hjælp til finanssektoren og en aftagende negativ tendens i den økonomiske nedtur var med til at skabe optimisme og styrke håbet om en fremgang i den globale økonomi i andet halvår. Det har givet solide afkast til opsparerne i første halvår 2009,” siger seniorstrateg i Nordea, Henrik Drusebjerg.

Med undtagelse af de danske obligationer er der en tendens til, at de puljer, som faldt mest i 2008, ligeledes er dem, som er steget mest i første halvår.

”Eksempelvis har puljerne med danske aktier og højrenteobligationer opnået afkast på henholdsvis 24,5 og 22,5 procent,” siger Henrik Drusebjerg.

Flere end en million danskere har penge placeret i bankvalgspuljer i landets pengeinstitutter.