Pensionskasser: Vækstfonden er alene om små børsnoteringer

Vækstfonden har sat sig for at kickstarte antallet af små og mellemstore danske børsnoteringer, men det bliver uden den store hjælp fra de tunge investorer i pensionskasserne.

Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver dagbladet Børsen.

Vækstfonden, der er statens finansieringsfond, har mødt opbakning fra de tunge institutionelle investorer, men for flere af dem er der ikke tilstrækkelig skala i børsnoteringerne til at vække interesse.

Blandt andet Nordea Liv & Pension og PFA udtrykker, at investeringsmulighederne er for små. Som tommelfingerregel går pensionskasserne nemlig ikke ind i et selskab, medmindre der kan investeres for minimum 100 mio. kr.

»Vi sammenligner eventuelle nye selskaber på Københavns Fondsbørs med de andre muligheder, vi har. Og vi synes, at det er positivt, at Vækstfonden tager det her initiativ, men der skal være en vis størrelse i det,« siger Henrik Nøhr Poulsen, aktiechef hos PFA, til Børsen.

Hos landets største investor i danske aktier, ATP, er der dog anderledes villighed til at være en del af Vækstfondens initiativ.

Her er konsensus, at selv små og mellemstore selskaber og børsnoteringer har interesse, så længe risiko og afkast har en attraktiv sammenhæng.

Vækstfondens initiativ er tiltrængt, da små børsnoteringer i Danmark stort set er gået i stå. Siden 2012 er der kommet fire nynoteringer i First North-segmentet, der dækker små aktier, mens der er kommet i 104 nye i Sverige, skriver Børsen.