Pensioneret basketballlegende bliver venturekapitalist

Den nyligt pensionerede basketball-stjerne Kobe Bryant kan nu skrive venturekapitalist på CV'et.

Basketball-stjernen Kobe Bryant. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN MCDERMID
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I et samarbejde med iværksætteren Jeff Stibel har Bryant således oprettet en venture-kapitalfond, der med 100 mio. dollar på bogen primært vil investere i teknologi, medier og dataselskaber.

Det skriver Wall Street Journal.

Kobe Bryant, der af Forbes vurderes til at have tjent 680 mio. dollar gennem sin karriere som basketballspiller for Los Angeles Lakers, har sammen med Jeff Stibel investeret i selskaber siden 2013, men det er først her efter Bryants tilbagetræden fra halgulvet, at samarbejdet bliver formaliseret i fonden Bryant Stibel.

I et interview med Wall Street Journal fortæller de to herrer, at deres respektive færdigheder supplerer hinanden godt i den nyoprettede fond. Målet er at bruge Stibels erfaring i at opbygge selskaber og Bryants kreativitet og vilde sans for detaljen i marketing, branding og kunsten at fortælle en historie.

»Vi vil ikke være i investeringsbranchen, så selskaber kan bruge Kobe som reklamesøjle. Dette er ikke interessant. Pointen er at skabe reel værdi,« lyder det fra Jeff Stibel til Wall Street Journal.