Patrick De Vela slipper for at vidne i Parken-sagen

Logistik har gjort, at den fallerede ejendomsmatador og tidligere storaktionær i Parken, Patrick De Vela, ikke skal vidne i Parken-sagen.

Foto: LARS MØLLER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En af de mest markante skikkelser i Parkens aktieoptur slipper for at skulle vidne i kursmanipulationssagen mod Flemming Østergaard, Jørgen Glistrup med flere.

Den fallerede ejendomsmatador Patrick De Vela, der tidligere hed Steen Larsen, blev gennem et hidsigt opkøb af Parken-aktier den største aktionær i underholdningskoncernes jubeldage inden finanskrisen.

Vela lavede en aftale med Flemming Østergaard, der gjorde, at Parken-formanden kunne bestemme, om Patrick De Vela kunne sælge sine aktier igen. Denne noget særegne konstruktion har været bragt op i Parken-sagen, ligesom Velas navn også var været nævnt en række gange.

Patrick De Vela var egentlig indkaldt af Jørgen Glistrups forsvarer, Karoly Németh, fordi Vela skulle svare på, om Glistrup havde været i kontakt med ejendomsmatadorens lejr for at købe nogle af hans aktie til at dække Parkens eget behov.

Németh fortalte i retten, at han mente, det rækkede at indkalde Patrick De Velas revisor i stedet af logistiske grunde.

»Han bor i Spaniens, mens hans revisor bor på Øster Allé,« sagde Németh.

Revisoren kan ikke udtale sig i retten uden en tilladelse fra Patrick De Vela. Denne tilladelse forsøger anklagemyndigheden i øjeblikket at indhente, og derfor er det stadig uklart, hvornår storaktionærens side af sagen skal præsenteres i retten.

Alle tiltalte nægter sig skyldige.