Parken vil frifindes

Selskabet Parken vil frifindes for anklagerne om kursmanipulation, hvor Bagmandspolitiet ellers ville have selskabet idømt en bødestraf. Parken nyligt afgåede bestyrelsesformand, John Dueholm, har gjort det klart, at en bøde vil blive sendt videre til de skyldige personer.

Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selskabet Parken, der blandt andet ejer fodboldklubben FCK, vil frifindes for anklagerne om kursmanipulation, som virksomheden har haft hængende over sig i årevis.

Det sagde Parkens forsvarer, Hanne Rahbæk, ved retten i dag i kursmanipulationssagen mod Parken, hvor også tidligere direktør Jørgen Glistrup og tidligere formand Flemming Østergaard er tiltalt.

Bagmandspolitiet havde ellers krævet bødestraf til Parken for at have bedrevet kursmanipulation i en periode i 2007-2008, men det går Parken som ventet imod. Og Hanne Rahbæk havde også medbragt en stikpille til anklagerne, som hun mener, har pustet sagen op:

»Man får pustet sagen op, og man bruger lang tid i retten. Det kan retten måske leve med, men der sidder fire personer her (Glistrup, Østergaard og to navneforbudsbeskyttede tiltalte, red.),  som i seks år har fået vendt deres liv fuldstændigt på hovedet,« sagde hun.

Hanne Rahbæk, forsvarer for Parken

»Man får pustet sagen op, og man bruger lang tid i retten. Det kan retten måske leve med, men der sidder fire personer her (Glistrup, Østergaard og to navneforbudsbeskyttede tiltalte, red.), som i seks år har fået vendt deres liv fuldstændigt på hovedet.«


Parken er desuden tiltalt for ikke at have informeret markedet om, at man gik henholdscis over og under grænsen på fem procent af egne aktier, hvor man skal orientere markedet om sin ejerandel.

Sidstnævnte erkendte Parken dog allerede på det første retsmøde, og det gentog Hanne Rahbæk i dag. Dermed bliver der sandsynligvis uddelt en bødestraf i dette forhold, men det bliver formentlig minimalt i forhold til den potentielle bødestraf for kursmanipulation.

Hvis Parken ender med at blive dømt en bøde, så har den nyligt afgåede bestyrelsesformand i selskabet, John Dueholm, gjort det klart, at man vil søge at få den bøde tørret af.

»Hvis Parken idømmes bøde, som skyldes, at nogle personer har gjort noget, som de ikke må, så kommer vi til at regresse mod de skyldige,« sagde bestyrelsesformand i Parken John Dueholm til Jyllands-Posten i 2013.

I første omgang har Parken altså nedlagt påstand om frifindelse. Bagmandspolitiet krævede i slutningen af maj to års fængsel til såvel Jørgen Glistrup og Flemming Østergaard, deres forsvarer har dog endnu ikke haft muligheden for at procedere.

Alle tiltalte i sagen nægter sig skyldige