Parken stævnet for 83 millioner kroner af rederi

Rederiet Clipper har stævnet Parken Sport & Entertainment for 83 millioner kroner. Det oplyser Parken Sport & Entertainment via fondsbørsen.

Foto: Liselotte Sabroe. FC Københavns ejer Parken Sport & Entertainment er blevet stævnet for millioner.
Læs mere
Fold sammen

Rederiet Clipper Group har stævnet Parken Sport & Entertainment for 83 millioner kroner ved Københavns Byret.

Det oplyser Parken Sport & Entertainment via fondsbørsen.

Stævningen kommer i forbindelse med den sag om kursmanipulation mod Parken Sport & Entertainment, der kører som ankesag ved landsretten.

Clipper Group har tidligere forsøgt at få kravet ind i den eksisterende sag, men det sagde Højesteret nej til. Derfor har selskabet nu indgivet en stævning.

Den viser et krav på 83 millioner kroner, som rederiet mener at være berettiget til, fordi selskabet tabte millioner på sine aktier i Parken Sport & Entertainment.

Sidste år blev den tidligere fodboldboss Flemming "Don Ø" Østergaard og tidligere Parken-direktør Jørgen Glistrup idømt fire og seks måneders fængsel i sagen.

Selskabet Parken Sport og Entertainment fik en bøde på en million kroner.

Det drejer sig om, at Parken tilbage i 2007 og 2008 ifølge anklagemyndigheden manipulerede med kursen på Parken-aktien ved at købe 95.000 styk.

I september sidste år frifandt Københavns Byret de to mænd og selskabet for en betydelig del af de påståede manipulationer. Men retten vurderede dog, at der var afgivet 49 manipulerende handler i efteråret 2008.

Clipper havde ikke fremsat kravet i forbindelse med byretssagen, og i sommer afviste Østre Landsret at medtage kravet i ankesagen.

Den afgørelse blev stadfæstet af Højesteret, men nu har Clipper altså indgivet en stævning.

- Parken Sport & Entertainment er fortsat ikke enig i, at der foreligger et erstatningsberettiget krav fra Clipper Group, skriver selskabet i en fondsbørsmeddelelse.