Parken sigtet for kursmanipulation

Parken og direktør Anders Hørsholt sigtes for kursmanipulation i forbindelse med køb af Parken-aktier.

ARKIVFOTO. Bagmandspolitiet har rejst sigtelse mod selskabet bag FC København, Parken Sport og Entertainment A/S, for kursmanipulation i forbindelse med selskabets køb af egne aktier i perioden 12. november 2007 til den 27. oktober 2008.Der er også rejst sigtelse mod koncerndirektør Anders Hørsholt. --Anders Hørsholt, FCKs administrerende direktør. Fotograferet i Parken på Østerbro. (Foto: Jonas Vandall Ørtvig/Scanpix 2011) Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Vandall Ørtvig
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bagmandspolitiet har sigtet selskabet bag FC København, Parken Sport & Entertainment A/S, for kursmanipulation i forbindelse med selskabets køb af egne aktier. Det oplyser Parkens bestyrelsesformand, Hans Munk Nielsen, i en meddelelse til Fondsbørsen.

Sigtelsen vedrører selskabets køb af egne aktier i perioden 12. november 2007 til den 27. oktober 2008. Det er dermed den tidligere ledelse med direktør Jørgen Glistrup og bestyrelsesformand Flemming Østergaard i spidsen, som er i Bagmandspolitiets søgelys.

Ud over sigtelsen mod Parken er der dog også rejst sigtelse mod den nuværende koncerndirektør Anders Hørsholt. Der er på nuværende tidspunkt ikke rejst tiltale mod hverken selskabet eller direktør Anders Hørsholt.

Så længe, at sagen efterforskes, vil Parken ikke kommentere forholdet yderligere, oplyser bestyrelsesformand Hans Munk Nielsen.

Det var Finanstilsynet, der i august sidste år meldte Parken til bagmandspolitiet for kursmanipulation for handler med egne aktier fra november 2007 til oktober 2008.

Netop i den periode købte Parken massivt op af egne aktier, og det lykkedes for en tid at bremse et voldsomt kursfald. I de ni første måneder af 2008 opkøbte Parken Sport & Entertainment egne værdipapirer til en værdi af 265 millioner kroner. Det fik i januar 2009 flere eksperter til at udtrykke frygt for kursmanipulation.

- Når man handler så massivt med egne aktier, og det foregår systematisk over en længere periode, viser alle undersøgelser, at det kan have en positivt kurspåvirkende effekt og dermed være kursmanipulerende, sagde professor i finansiering ved CBS Kenn Bechmann dengang til Business.dk.

Ud over sagen om kursmanipulation har Finanstilsynet også meldt Parken til Bagmandspolitiet for at sløse med oplysningspligten i forbindelse med Lars Johansens afgang som formand i sommeren sidste år.