Parken risikerer voldsomt kursfald

Tvivl om Parkens økonomiske fundament fik i i sidste uge selskabets aktiekurs til dykke markant. Men fremtiden for Parken-aktionærerne kan blive endnu værre. En analyse af selskabets kursbevægelser viser, at kursen kan falde op til 32 procent.

Foto: Keld Navntoft / Scanpix
Mandag morgen er kursen på Parken-aktien steget med 4,2 pct. til 450 kr. Men ifølge en analyse af kursbevægelserne i aktien kan den risikere at falde med op til 32 procent inden for få uger.

Analysen er lavet af selskabet Recognia, der lever af at udarbejde teknologi til teknisk analyse, der er en særlig gren af investeringsanalyse, hvor investorer køber og sælger aktier på baggrund af historiske kursbevægelser.

Ifølge Recognia har Parkens aktiekurs på det seneste udviklet sig i en meget uheldig retning.

Kursbevægelser tyder på kraftige fald
Ifølge Recognias analyse viser Parkens aktiekurs et mønster, der kaldes en "negative symetrisk fortsættelses-triangel". Den viser, at den seneste tids faldende tendens kan fortsætte, og at kursstigninger bliver mindre og kursfald større.

Mønsteret er et af mere end 25 mønstre der kan give en indikation på fremtidige kursbevægelser. Ifølge Recognia betyder det, at kursen kan falde til mellem 328 og 359 kr. pr. aktie. Til formiddag mandag lå aktiekursen i 450 kr., 18 kr. højere end fredag.