Parken-ejere scorer kursmæssigt selvmål

Underholdningskoncernens storaktionærer har betalt dyrt for deres ejerskab - aktien er helt i bund.

Parken-storaktionærerne Erik Skjærbæk (tv.) og Karl Peter Korsgaard Sørensen (th.) Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kursen på en aktie i Parken Sport & Entertainment har i denne uge ligget og rodet rundt i nærheden af 70 kroner. Det er ensbetydende med, at aktien har tabt 45 procent i år, og der er ikke umiddelbart udsigt til, at aktien retter sig mærkbart op igen, vurderer analytiker.

Med kursfaldet er det blevet tydeligt, at Parkens to storaktionærer, velhaverne Erik Skjærbæk og Karl Peter Korsgaard Sørensen, får svært ved at tjene penge på aktien. De købte nemlig størstedelen af deres omtrent 40 procent store ejerandel i 2010 til kursen 400, skriver Jyllands-Posten.

Hos Dansk Aktie Analyse tvivler analytiker Frank Jensen på, at de to storaktionærer nogen sinde kommer til at tjene penge på deres aktier i underholdningskoncernen.

"Parken-aktien kommer aldrig tilbage på et niveau omkring kurs 400. Det eneste, der på længere sigt vil kunne skabe kursstigninger er større frasalg af enkelte forretningsområder," siger han ifølge avisen for fremhæver, at det specielt er skuffelser på fodboldbanen, der har ramt aktien på det seneste.

Fodboldøkonomen Jesper Jørgensen fra Deloitte mener, at det eneste, der reelt kan presse kursen mærkbart op, er, hvis der skulle melde sig en fodboldglad køber, der går efter hele forretningen.

"De skal håbe, at der kommer en investor, der vil betale en meget stor præmie for selskabet," siger han.

Lige nu er der dog ikke meget, der tyder på, at sådan en investor lusker rundt i baggrunden. Dermed må Parkens aktionærer formodentligt indstille sig på, at aktien fremover kommer til at ligge i nabolaget af den nuværende kurs.

Men det bekymrer dog ikke den ene af storaktionærerne, Karl Peter Korsgaard Sørensen.

"Jeg kigger på Parken som et selskab og har investeret i en virksomhed og ikke en aktie. Jeg har ingen planer om at sælge mine aktier, så den aktuelle kurs interesserer mig ikke," siger han ifølge Jyllands-Posten.