Parken-ejere fik ikke løn sidste år

Der er blevet arbejdet gratis omkring bestyrelsesbordet i Parken Sport & Entertainment - mådeholdet handler om signalværdi, hvis man spørger de to ejere af forretningen.

Erik Skjærbæk og Karl Peter Korsgaard Sørensen har arbejdet gratis i Parkens bestyrelse det forløbne år - i stærk kontrast til mange andre topchefer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tidligere løvekonge Flemming Østergaard blev som få andre forgyldt for sit formandsarbejde i Parken Sport & Entertainment, men det er nye tider for de guldvindene københavnere, og det kan mærkes for enden af bestyrelsesbordet, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

De to storaktionærer Erik Skjærbæk og Karl Peter Korsgaard Sørensen sidder begge i virksomhedens bestyrelse, og der har de gennem det sidste år siddet uden at hæve så meget som en krone for det.

"Vi er i en periode, hvor der skal spares. Jeg vil ikke fremstå som en helgen, men det handler om at sende et signal til den øvrige organisation om, at dem oppe i toppen også er bevidste om, at vi altså stadig er i en periode med store udfordringer," siger Erik Skjærbæk.

Adskillige danske bestyrelsesformænd har sat deres honorarer op, blandt andet steg formandshonoraret i Pandora løn med 1,1 mio. kroner selv om smykkeproducenten har måttet nedjustere i ekstrem grad i 2011.

"Når en virksomhed ikke kan leve op til sine løfter til aktionærerne, så bør hverken direktøren eller formanden få sat lønnen op. Det handler om signalværdi," siger Erik Skjærbæk, som dog har tænkt sig at tage imod honoraret på 100.000 kroner for sit arbejde i bestyrelsen i år.