Parken-aktionær skyder sidste projekt i gang

Erik Skjærbæk, rigmand og storaktionær i Parken, tjente milliarder på salget af Svendborg Brakes. Nu vil han med et sidste projekt skaffe arbejdspladser til Danmark.

Erik Skjærbæk vil nu satse benhårdt på sin opstartsvirksomhed Pureteq i Svendborg og skabe arbejdspladser til Danmark. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Siden salget af Svendborg Brakes har Erik Skjærbæk investeret i mange mislykkede projekter og opkøb. Nu giver han for alvor opstartsvirksomheden Pureteq i Svendborg et sidste skud.

»Pureteq skal ses som min sidste indsats for at skabe en ny virksomhed og nye arbejdspladser. Jeg synes stadig, at den slags er spændende, og der er en stor upside (gevinst, red.) på det, hvis det lykkes,« siger Erik Skjærbæk til Børsen.

Han håber ifølge Børsen, at virksomheden kan være med til at tilbyde flere arbejdspladser til de sydfynske borgere. Planen er ikke, at Erik Skjærbæk selv skal drive Pureteq's produktion. Det skal en samarbejdspartner have ansvaret for. Pureteq beskæftiger sig med miljøteknologi og arbejder blandt andet med en opfindelse, der kan rense spildevand og røggasser på varmeværkerne.

»Det er store og langsigtede projekter, som blev søsat for to år siden, og vi har brugt meget tid på at patentere alting. Hvis vi har noget, som kunderne vil efterspørge, så har vi en vinder. Ellers har jeg bare brugt en frygtelig masse penge,« siger Erik Skjærbæk.

Herhjemme er Erik Skjærbæk mest kendt for at eje over 20 pct. af aktierne i fodboldkoncernen Parken Sport & Entertainment til en værdi på cirka 150 mio. kr.