Pandoras aktier spejler sig fortsat i flotte regnskabtal

Smykkeselskabet Pandora har gyldne dage, efter selskabet kom med et overraskende godt regnskab for fjerde kvartal tirsdag morgen.

Pandora på Strøget. Pandoras omsætning steg med 32, 5% i 2014 Årets resultat blev 3, 1 milliard, hvil ket er 1 milliard bedre end i 2013. (Foto: Nils Meilvang/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Liliendahl
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regnskabet, der gjorde bekymringer om svigtende amerikanske forbrugere og et vigende salg til skamme, har fået flere finanshuse til efterfølgende at hæve deres kursmål for selskabets aktier.

Fredag er det finanshuset Kepler Cheuvreux' tur til at løfte sit kursmål for aktien. Kepler har nu et kursmål for Pandora på 710 kr. mod tidligere 620 kr. Samtidig fastholdes anbefalingen "køb". Kepler topper dermed foreløbig listen for, hvad analytikerne mener en Pandora-aktie bør koste på sigt.

Hos Kepler begrunder man løftet af aktien med, at ikke alene var resultatet for fjerde kvartal klart over forventningerne, men selskabet forventer nu at åbne 15 pct. flere concept stores, end finanshuset havde regnet med. Samtidig ligger ledelsens guidance for EBITDA-marginen 2 basispoint højere på 37 pct. end Keplers forventning.

- Vi regner med, at indtjeningen stiger med 7-8 pct. i 2015-16. Hvis man ser på nyheden om, at Pandora har forenet kræfterne med en kinesiske distributør (Oracle, red.) for at sætte fart på Kina og en planlagt ny Disney-kollektion til foråret, løfter vi forventningerne til toplinjen med 3 pct., skriver Stefan Billing, analytiker hos Kepler.

Også Jyske Bank, SEB, Nordea Equity, Danske Bank Markets, ABG Sundal Collier, JP Morgan og Handelsbanken har løftet kursmålet for Pandora efter regnskabet.

Siden regnskabet i tirsdags er en aktie i Pandora steget med godt en fjerdedel. En aktie i smykkeselskabet ligger fredag morgen til en stigning på 2,0 pct. og koster 572 kr.