Pandoras aktier smykker sig med roser fra flere finanshuse

Finanshusene står i kø for at opjustere kursmålet for aktierne i smykkeselskabet Pandora. Selskabet kom med regnskab for fjerde kvartal tirsdag, og det gjorde en del forventninger til skamme.

Foto: Christian Liliendahl. Finanshusene står i kø for at opjustere kursmålet for aktierne i smykkeselskabet Pandora. Selskabet kom med regnskab for fjerde kvartal tirsdag, og det gjorde en del forventninger til skamme. ARKIVFOTO.
Læs mere
Fold sammen

»Resultatet for fjerde kvartal er drevet af solid brand momentum på tværs af regionerne, udsigterne for 2015 er optimistiske, og selskabet kommer med et imponerende kontant afkast. Aktien steg med næsten 20 pct. tirsdag, men vi mener, det er i overkanten,« skriver analytiker Chiara Battistini fra finanshuset JP Morgan i en kommentar til, hvorfor man nu vælger at hæve kursmålet med 85 kr. til 650 kr.

Jyske Bank er imponerede over Pandoras præstationer i USA og Asien og ser meget stærke vækstmuligheder for Pandora ind i 2015. Banken hæver sin anbefaling af smykkeaktien til "stærkt køb" fra »køb«, mens der samtidig bliver skruet gevaldigt op for kursmålet, som nu hedder 675 kr. mod tidligere 550 kr., fremgår af en analyse.

Og selvom væksten i fjerde kvartal overraskede markedet, vurderer Jyske Bank, at Pandora vil være i stand til at sælge flere smykker i verdens folkerigeste kontinent.

»Mens Japan beskrives som et langsomt projekt, og det kinesiske marked vil blive udviklet i et lidt hurtigere tempo, ser vi betydelige muligheder for Pandora i Asien,« skriver banken.

Hos Danske Markets har man valgt at hæve kursmålet fra 540 kr. til 620 kr.

»Pandora rapporterede resultater for fjerde kvartal, der var bedre end ventet. Den helt store overraskelse er dog aggressive indledende forventninger til 2015, der var foran markedets forventninger. Vi løfter vores estimater og kursmål - igen,« skriver Danske Markets i en kommentar.

Pandora-aktien stiger onsdag middag med 3,75 pct. til 553 kr. efter en stigning på 16,9 pct. tirsdag oven på regnskabet for fjerde kvartal.