Pandora stiger efter storaktionærs frasalg

Det danske aktiemarked ligger fredag middag overordnet set stort set uændret, selvom Pandora efter en negativ åbning er rykket op i toppen af C20-feltet, og regnskabsaktuelle GN Store Nord ligeledes er stigende.

Læs mere
Fold sammen

C20 Cap-indekset ligger ved 11.30-tiden marginale 0,1 pct. højere i 653,99 efter en stigning torsdag på 0,9 pct. I ugens løb er indekset steget marginalt fra 652,6. I de øvrige Europa er der fredag ligeledes kun små ændringer efter pæne stigninger torsdag.

Herhjemme topper Pandora i eliteindekset med en stigning på 2,3 pct. til 260,4 kr. Aktien var i den tidlige handel fredag ellers i negativt terræn, efter at kapitalfonden Axcel og stifterfamilien Enevoldsen har solgt 20 mio. aktier til kurs 245, eller knap 4 pct. under torsdagens lukkekurs.

Axcel og stifterne har nu en ejerandel i Pandora på 25,8 pct. og har forpligtet sig til ikke at sælge aktier de næste 90 dage. Dog vil de deltage i Pandoras løbende aktietilbagekøbsprogram.

- Vi anbefaler køb af Pandora, da usikkerheden omkring et større aktieudbud nu er fjernet, skriver Sydbank i en kommentar fredag morgen.

Der er ligeledes positivt lys på GN Store Nord, efter at teleudstyr- og høreapparatproducenten fredag morgen afleverede et flot regnskab med tilhørende opjustering samt finansielle mål frem mod 2016. Regnskabet betegnes af Alm. Brand Markets-analytiker Michael Fris Jørgensen som meget stærkt, og også strategiplanen er ganske lovende, dog med risiko for, at enkelte kan være blevet skuffet.

- Målsætningerne er mere end godkendt, når det kommer til toplinjen. Men denne her gang er GN Store Nord ikke så direkte, når der kommer til marginforventningerne, og det er måske endda en smule skuffende, at Netcom ikke kan accelerere marginen trods en toplinjevækst på over 10 pct., siger Michael Friis Jørgensen til Ritzau Finans.

GN spiller ud med en forventning om, at GN Resounds organiske vækst i 2014-16 skal ligge mere end 3 pct.point over markedsvæksten på 1-4 pct. målt i værdi. Niveauet for overskudsgraden EBITA skal være på niveau med førende konkurrenter.

For GN Netcom er det målsætningen at vokse mere end 10 pct. organisk samt at EBITA-marginen når 18-19 pct. Det svarer stort set allerede til de tal, Netcom leverer i dag. Overskudsgraden i Netcom estimerer analytikere til 17,6 pct. i 2013, ifølge SME Direkt. GN-aktien stiger 0,6 pct. til 126,3 kr.

Mærsk B ligger 0,1 pct. højere i 55.450 kr., efter at der fortsætter med at komme positive analyser efter onsdagens regnskab. Norske Sparebank 1 har hævet anbefalingen af aktien til "køb" fra "neutral", og kursmålet er hævet til 65.000 kr. fra 50.000 kr. Clarkson Research har endvidere hævet sit kursmål for aktien til 58.000 kr. fra 45.250 kr.

Danske Bank befinder sig derimod i bunden af C20 med et fald på 0,9 pct. til 122,5 kr., efter at Berlingske Business med reference til analytikeres vurderinger sætter negativt lup på bankens kapitalposition. Vestas ligger endvidere 0,2 pct. lavere i 156,6 kr., selvom HSBC har hævet kursmålet på aktien til 190 kr. fra tidligere 170 kr. Anbefalingen er uændret "outperform".

Blandt sidepapirerne falder aktien i Zealand Pharma 1,7 pct. til 59 kr. efter biotekselskabets regnskab for tredje kvartal. Selskabet venter nu nettodriftsomkostninger i år på 195-205 mio. kr., mens der tidligere var budgetteret med 210-240 mio. kr. i omkostninger.

/ritzau/FINANS