Pandora spås kursfald: Amerikansk hedgefond øger væddemål mod aktien

Den amerikanske hedgefond Coatue Management har den seneste tid satset et stort trecifret millionbeløb på, at Pandora-aktien skal falde.

Foto: Liselotte Sabroe.
Læs mere
Fold sammen

Ifølge en indberetning til Finanstilsynet har hedgefonden en shortposition på omkring 950.000 Pandora-aktier, hvilket svarer til 0,81 pct. af hele smykkeselskabets aktiekapital.

Når man går short i en aktie, låner man aktien, sælger den og håber så at kunne købe den tilbage senere til en lavere kurs.

Senere afleverer man igen aktien og scorer så differencen minus et gebyr for at have lånt aktien, såfremt den altså er steget.

Coatue Management oplyste første gang, at det havde en shortposition på Pandora mandag i sidste uge, hvor andelen var på 0,57 pct.

Hedgefonden kan dog godt have haft shortet aktien i en længere periode, da man først skal oplyse sin andel, hvis det overstiger 0,50 pct. af aktiekapitalen i et selskab.

Ind til videre har Coatue Managements væddemål mod Pandora været en god forretning, da aktien er faldet fra 826 kr. i sidste uge til 799,50 kr. tirsdag.

Hedgefondens nuværende shortposition har cirka en værdi af 750 mio. kr.