Pandora: Milliardærs hedgefond vender tilbage på short-holdet

Endnu en hedgefond er vendt tilbage til en stor satsning på kursfald i Pandora-aktien i form af såkaldt shortselling.

Third Point har også tidligere i år siddet på en Pandora-shortposition på mere end 0,5 pct., men gik under grænsen igen i august. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang

Third Point LLC, ejet og drevet af milliardæren Daniel Loeb, der er kendt for sine offensive indtog som aktionær i store selskaber, har øget sin shortposition i Pandora til 0,53 pct. af aktierne, fremgår det af en indberetning til Finanstilsynet.

Når man går "short" i en aktie, spekulerer man i et kursfald. Det sker ved at låne en aktie i selskabet for at sælge den og købe den tilbage, når kursen er faldet, for derved at score gevinsten. Og alle shortpositioner på mere end 0,5 pct. af en dansk aktie skal oplyses til Finanstilsynet.

Third Point har også tidligere i år siddet på en Pandora-shortposition på mere end 0,5 pct., men gik under grænsen igen i august.

Også en anden amerikansk spiller, Maverick Capital, vendte torsdag tilbage med en Pandora-short på 0,73 pct. af aktierne i smykkeselskabet. Til gengæld reducerede Lone Pine Capital sin position til 0,92 pct. fra 1,16 pct. ifølge en indberetning samme dag.

Oveni har tre andre fonde, Coatue, AQR og Blue Ridge, oplyser om shortpositioner på tilsammen omkring 5,5 pct. af Pandora-kapitalen.

Dertil kommer alle de investorer, der har shortpositioner på mindre end 0,5 pct. hver og derfor ikke er forpligtet til at fortælle Finanstilsynet om dem. RBC har for nylig opgjort den samlede shortandel i Pandora til hele 12 pct.

Pandora-aktien er i løbet af 2016 faldet med mere end en tredjedel i værdi i takt med nedslående meldinger om salgsvæksten, især i USA. Torsdag var dog et sjældent lyspunkt for aktien, der steg 3,6 pct. efter en beroligende analyse fra Carnegie.