Pandora har den fjerdebedste analytikervurdering i Europa

Den danske smykkeproducent Pandora er den fjerdemest anbefalede aktie i det brede europæiske Stoxx 600-indeks.

13 analytikere har anbefalingen "køb" af Pandora-aktien, mens én analytiker siger "hold", og en analytikers anbefaling er "neutral". Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Liliendahl
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I en opgørelse hvor selskaberne bliver rangeret på en skala fra et til fem, hvor fem er det højeste, ligger Pandora-aktien til en konsensus på 4,71 point, og det kvitteres med en fjerdeplads.

Det fremgår af data fra Bloomberg mandag.

- Man har fået butikken op at stå. Man leverer virkelig nogle stærke vækstrater, hvor man samtidig har været i stand til at øge indtjeningsevnen, siger Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker i Sydbank, til Ritzau Finans.

- Pandora leverede tocifret vækstrater i år på 25 pct. i væksten mod sidste år plus 35 pct., siger Søren Løntoft Hansen.

- Det er en vækst-case, som virkelig er interessant for investorerne. Samtidig har man et relativt begrænset investeringsomfang, der ikke er voldsomt stort i forhold til, hvad man omsætter for og tjener ind. Det er interessant i den henseende i og med, at den overskudslikviditet, Pandora er i stand til at genere, ikke nødvendigvis udvider butikken eller fabrikker, siger han.

13 analytikere har anbefalingen "køb", mens én analytiker siger "hold", og en analytikers anbefaling er "neutral".

- Vi kan godt lide cases, der vokser meget. Vi kan godt lide cases, der vækster meget. Vi kan godt lide selskaber, der tjener meget, og vi kan godt lide selskaber der udbetaler en stor del af deres overskud til aktionærerne, siger Søren Løntoft Hansen.

Frans Høyer, der er senioranalytiker i Jyske Bank, peger ikke overraskende på den seneste tids glade dage i Pandora, der helt naturligt skaber positiv stemning på markedet.

- Otte kvartaler i træk har selskabet overrasket positivt, og de har virkelig momentum i de ting, de foretager sig i øjeblikket. Det er jo nogle banale betragtninger, men de lykkes med deres nye markeder, siger han til Ritzau Finans.

Hverken Frans Høyer eller Søren Løntoft Hansen vurderer sidste uges rokering på Pandoras ledelsesgang til at være særlig overraskende eller faretruende.

- Fundamentet for en ny ledelse har ikke været bedre i årevis, og det er egentlig det, der gør, at investorerne og analytikere mener, at det er et godt tidspunkt at komme ind og drive det her selskab, mener Søren Løntoft Hansen.

- Der er jo ikke tale om en virksomhed i problemer. Det handler om, at Pandora fungerer, og at man skal fortsætte i samme spor. Det er jo ikke noget med, at man skal ud og lave noget nyt, siger Frans Høyer til Ritzau Finans.

Pandora-aktien er i perioden 30. maj til 29. august steget med 1,1 pct.

Både Sydbank og Jyske Bank har anbefalingen "køb" af Pandora-aktien.

Mandag lidt over middag stiger smykkeproducenten med 1,8 pct. til 431,60 kr.