Pandora genvinder pusten og topper C25

Pandora topper C25 fredag ved middagstid og genvinder dermed noget af det tabte fra en stor nedtur torsdag, hvor dårlige meldinger fra USA skræmte markedet.

Foto: Max Rossi / Reuters / Ritzau Scanpix

Samlet set ligger det danske eliteindeks også til den positive side midt på handelsdagen, og her er det tværtimod positivt nyt fra USA, der skaber fremgang.

De amerikanske aktier steg ganske pænt torsdag, efter at Wall Street Journal skrev, at USA's finansminister, Steven Mnuchin, på interne strategimøder har foreslået, at USA skal rulle den nyindførte straftold mod Kina helt eller delvis tilbage. Finansministeriet afviste efterfølgende artiklen over for Bloomberg News, men optimismen har ikke lagt sig.

- Det er årsagen, til at vi ser den positive stemning. Handelskrigen fylder tydeligvis meget for markedet, når sådan et rygte kan afstedkomme så positiv en reaktion, bemærker aktierådgiver Martin Munk fra Jyske Bank.

- Det ligner, at vi kan få en rigtig positiv bevægelse, hvis der rent faktisk kommer en aftale mellem USA og Kina. Det er der mange, der går og venter på, konkluderer Martin Munk.

C25-indekset ligger ved 11.45-tiden 0,5 pct. højere i 1040,98 og ser dermed ud til at vinde terræn for fjerde børsdag på stribe.

PANDORA TOPPER

Det er smykkeselskabet Pandora, som fredag skinner mest på den danske børs.

Torsdag var der ellers dømt nedtur, efter at den amerikanske forhandler af Pandora-smykker Signet Jewelers leverede en nedjustering af forventningerne til det igangværende regnskabsår. Det brød investorerne sig ikke om, og aktien endte med et fald på 2,4 pct. til 260,20 kr. - efter at aktien ellers lå oppe med 6 pct. inden Signets udmelding.

- Signet nævnte specifikt, at Pandora-produkterne havde klaret sig skuffende i julesalget, og det faldt aktien på. Men vi får lidt en modreaktion i dag, og på det her kursniveau er der heller ikke de helt store forventninger til, hvad Pandora skal komme med, siger Martin Munk fra Jyske Bank.

Desuden er der nu gået så tilpas lang tid siden afslutningen af regnskabsåret 2018, at det ikke længere er sandsynligt med en nedjustering fra Pandora, og det kan have beroliget nervøse investorer, bemærker aktierådgiveren.

Pandora-aktien ligger ved middagstid 3,4 pct. højere i 269,10 kr.

Med i toppen af C25 ligger Vestas og ISS, der begge stiger med knap 2 pct.

CHR. HANSEN TIL BUNDS

I den modsatte ende af C25 finder man Chr. Hansen, der falder 1,6 pct. til 609,80 kr.

Aktien foretog en U-vending torsdag, hvor den indledningsvist faldt op mod 5 pct. efter offentliggørelsen af regnskabet for første kvartal, inden den vendte på en tallerken og sluttede 0,7 pct. højere.

Chr. Hansens topchef, Mauricio Graber, var torsdag blandt dem, der solgte Chr. Hansen-aktier. Topchefens handel omfattede aktier for næsten 1,5 mio. kr., viser en indberetning til Finanstilsynet.

Kun Genmab klarer sig dårligere end ingrediensselskabet med et fald på 2,3 pct. til 1024,50 kr.

Blandt sidepapirerne får Zealand Pharma nu analysedækning af det hollandske finanshus Kempen, der indleder med anbefalingen køb og et kursmål på 160 kr., eller 70 pct. over lukkekursen torsdag.

Fredag handles Zealand-aktien 5,2 pct. højere i 99,90 kr.

/ritzau/FINANS