Pandora fører an i lille aktiefremgang

Pandora tager teten i mandagens danske aktiehandel med en stigning udløst af ros fra flere analytikere. Samlet går de fleste af de hjemlige eliteaktier frem, og C20 Cap-indekset fortsætter fredagens forsigtige fremgang.

Læs mere
Fold sammen

Efter 30 minutters handel ligger indekset 0,2 pct. højere i 654,49. Fredag steg indekset 0,1 pct. efter tre dage med fald inden da.

Pandora nyder godt af positive analyser fra både storbanken HSBC og Nordea. HSBC's kursmål er nu på 340 kr. mod tidligere 263 kr., og anbefalingen er fortsat "overweight". Banken har været på roadshow med Pandora og fået styrken sin tro på selskabets vækstgrundlag.

Nordea tror samtidig på, at der er en opjustering på vej i Pandora, da den nuværende prognose - og markedets forventninger til 2014, i øvrigt - er for konservativ. Smykkeaktien åbner 0,8 pct. højere i 280,10 og har i toppen af C20 selskab af blandt andre Jyske Bank og Chr. Hansen.

Sydbank er til gengæld ramt af bankernes kritiske syn efter den overraskende nedskrivning torsdag og falder for ottende handelsdag i træk. Blandt andet sænker ABG Sundal Collier sit kursmål til 165 kr. fra 190 kr., mens SEB's justeres ned til 162 kr. fra 168 kr. Fredag sænkede Carnegie sin anbefaling til "sælg" fra "hold" - en anbefaling, der ellers havde holdt ved i mere end to år.

Oven på nedskrivningen vil banken rydde op, skriver den i en meddelelse mandag morgen, og der er blandt andet gennemført "organisatoriske ændringer" i bankens kreditafdeling og etableret decentrale kreditansvarlige på alle bankens områder.

Sydbank-aktien falder 0,5 pct. til 142,30 kr. og er i alt faldet 10 kr. siden torsdag morgen.

Tryg og Topdanmark hører til i den nedre ende af C20 med relativt flade kursudviklinger. Meldinger fra branchen tyder på færre skader denne gang end efter oktoberstormen. Men dermed er det ikke sikkert, at december-stormen bliver billigere. Flere stormflodsskader kan nemlig betyde, at de enkelte skader er alvorligere, vurderer Steffen Lundgren Kristensen fra Tryg over for Ritzau.

Genmab præsenterer i aften dansk tid data fra studier med sine lægemiddelkandidater Ofatumumab og Daratumumab til behandling af kræft. Det sker på årsmødet i American Society of Hematology. Genmab kunne fredag melde om et par milepæle og en opjustering af forventningerne til hele 2013 til et driftsoverskud af fortsættende aktiviteter på 20-70 mio. kr. Selskabet ventede tidligere et driftsresultat på mellem minus 30 mio. kr. og plus 35 mio. kr. Genmab-aktien åbner 2,2 pct. højere i 230,90 kr. og er nu næsten tredoblet i løbet af 2013.

De danske small- og midcap-aktier kan komme i fokus, da fondsbørsen i København fra i dag indfører en daglig auktion på de mindre og mellemstore selskaber fra kl. 13.30 til 13.35. Auktionen skal sætte fokus på disse aktier og hjælpe med den til tider manglende likviditet.

Mandag leverer ikke nogen større makroøkonomiske nøgletal.

Dagens største punkter er eksport- og handelsbalancetal fra Tyskland kl. 8, som viste lidt mere handel og større overskud end forudset, samt en oversigt over oktobers industriproduktion i samme land kl. 12.