Pandora dykker i neutralt aktiemarked

Det danske aktiemarked er åbnet lige omkring nulpunktet onsdag efter små fald i de toneangivende amerikanske indeks tirsdag. Markedet er forsigtigt og afventende frem mod talen fra den amerikanske centralbanks chef, Ben Bernanke, onsdag eftermiddag.

Foto: Rachel Murray

Efter omkring 10 minutters handel stiger C20 Cap-indekset med 0,03 pct. til 578,63 - uden nogen aktier i plus over 0,6 pct. Det største udsving står smykkeaktien Pandora for efter en sænket anbefaling.

Nordea er i forsigtig medvind, efter at banken har serveret sit regnskab for andet kvartal onsdag morgen. Et regnskab, der var stort set som ventet på de overordnede linjer.

Nordea leverede samlede driftsindtægter på 2490 mio. euro i andet kvartal - en stigning fra 2456 mio. euro i samme periode sidste år. Analytikerne ventede ifølge estimater indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans 2494 mio. euro på den post.

Nedskrivninger på udlån beløb sig til 186 mio. euro i kvartalet mod 203 mio. euro i andet kvartal 2012 og analytikernes forventninger om 202 mio. euro.

På bundlinjen gav det et faldende nettoresultat til 771 mio. euro fra 821 mio. euro i andet kvartal i fjor og analytikernes forventning om et plus på 784 mio. euro.

- Det er som forventet på stort set hver eneste post. Det bekræfter også bare billedet af Nordea som meget stabil og meget solid. Og det lever den op til. Banken viser simpelthen det, den skal , siger Christian Hede, der er bankanalytiker hos Jyske Bank, til Ritzau Finans.

Den svenske bank er startet 0,5 pct. højere i 67 kr. onsdag.

Lundbeck er i fokus, efter at selskabet tirsdag aften præsenterede udvidede fase 2-resultater med Alzheimers-kandidaten Lu AE58054 i forbindelse med en konference i Boston.

Midlet, der er på vej i fase 3-studier i samarbejde med den japanske partner Otsuka Pharmaceuticals, har vist statistisk signifikante, kognitive forbedringer hos patienter med moderat Alzheimers som supplementbehandling til Donezepil, der er udviklet af Eisai og Pfizer, fortæller Lundbeck blandt andet.

- Jeg er yderst tilfreds med de data, vi har opnået i dette projekt, og med Lu AE58054 konsoliderer Lundbeck sin førende position inden for Alzheimers sygdom, siger Anders Gersel Pedersen, Lundbeck s koncerndirektør for forskning og udvikling, i en meddelelse fra selskabet.

Lundbeck falder med 0,2 pct. til 112,70 kr. fra start, efter at medicinalpapiret var det eneste i plus i eliteindekset i tirsdagens handel.

På negativsiden har Pandora desuden fået skåret sin anbefaling til "reducér" fra tidligere "køb" hos Jyske Bank efter en lang periode med fremgang for smykkeaktien. Jyske Bank hævede i slutningen af juni anbefalingen fra netop "reducér" til "køb" efter et kursfald i Pandora til under 175 kr. - et stykke fra bankens kursmål på 220 kr.

Pandora falder med 1,3 pct. til 216,10 kr. i onsdagens tidlige handel. Nok til en placering nederst i indekset.

FLSmidth er i positivt terræn efter tal fra den australske minegigant BHP Billiton, der afslører, at selskabet for 13 kvartal i træk satte rekord i produktionen af jernmalm. FLS-aktien stiger med 0,3 pct. til 269 kr.

Blandt sidepapirerne ventes der fokus til Smallcap Danmark, som præsenterer sit regnskab for andet kvartal i løbet af onsdagen.

Desuden har Strategic Investments, det tidligere Danionics, præsenteret planer for sin aktieemission, der er under opsejling. Udbuddet omfatter knap 338 mio. nye aktier, og aktionærer får 20 tegningsretter per aktie, de besidder i dag, fremgår det.

Aktien stiger med 2,7 pct. til 0,76 kr. fra start.

/ritzau/FINANS