Pandora-boss køber aktier for 1,4 mio. kr. efter stort kursfald

Anders Colding Friis, der er administrerende direktør hos Pandora, har tirsdag købt 2350 aktier i smykkeselskabet til en samlet pris på 1,43 mio. kr. Det sker efter en længere periode med kursfald for aktien.

Foto: Linda Kastrup. Pandoras topchef Anders Colding Friis
Læs mere
Fold sammen

Ritzau Finans ville gerne have spurgt Anders Colding Friis uddybende ind til aktieopkøb. Han har ikke villet stille op til et interview, men er i stedet kommet med en skriftlig kommentar.

- Jeg investerer i Pandora, fordi jeg tror på virksomheden og dens potentiale.

Pandora-topchefen har i gennemsnit lagt omkring 608 kr. på bordet for hver aktie, fremgår det af en meddelelse til fondsbørsen.

Det er et stykke under tirsdagens aktuelle kurs på 619,50 kr., som er 3,3 pct. højere end mandagens slutniveau. Aktien er steget fra omkring 607 kr. efter meldingen om købet fra Anders Colding Friis.

I seneste årsregnskab fremgik det, at Anders Colding Friis ved udgangen af 2016 ejede 15.620 aktier i Pandora til en samlet markedsværdi på omtrent 14,4 mio. kr. Dengang lå aktien imidlertid også et godt stykke over det nuværende niveau, da den blev handlet til 924 kr.

STIGNING EFTER LÆNGERE TIDS FALD

Tirsdagens stigning til smykkeselskabet er lidt tiltrængt nyt for Pandora-aktionærerne, da aktien ellers har været faldende gennem en periode og år til dato er faldet med omkring 33 pct.

De seneste måneders kursfald hænger sammen bekymring om Pandoras fremtidige vækst, hvilket er blevet understreget af svage regnskaber fra branchekolleger i USA i sidste uge.

Derudover er aktien ramt af, at flere udenlandske hedgefonde er gået short i det danske smykkefirma. Omkring 5 pct. af aktierne er shortet i øjeblikket.

Når man går short i en aktie, betyder det, at man låner aktien, sælger den og så håber at kunne købe den tilbage senere til en lavere kurs. Derefter afleverer man igen aktien og scorer differencen minus et gebyr for at have lånt aktien.