Pandora-aktier straffet trods bundlinjebonus

Det danske aktiemarked dykker tirsdag fra start på linje med resten af Europa. I bunden ligger Pandora, der bliver sendt sydover på trods af et regnskab, der var bedre end ventet.

Samlet falder OMX C20 Cap-indekset med 0,4 pct. til indeks 651,99. Ud over Vestas indtages toppen af indekset af de defensive forsikringsaktier samt TDC. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Liliendahl

Samlet falder OMX C20 Cap-indekset med 0,4 pct. til indeks 651,99. Ud over Vestas indtages toppen af indekset af de defensive forsikringsaktier samt TDC.

PANDORA TIL BUNDS

Nederst i indekset ligger Pandora, der tirsdag morgen har afleveret regnskab for tredje kvartal. De fleste tal var kendt på forhånd, men investorerne har alligevel set grund til at sende aktierne sydover.

Pandora landede i kvartalet et overskud på 612 mio. kr. efter skat, hvor der blandt analytikerne var ventet 567 mio. kr. ifølge et estimat indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans. Laveste bud var på 560 mio. kr. og højeste på 602 mio. kr.

Tallet var et af de få, der var bare en anelse spænding om, fordi Pandora to uger inden regnskabet afslørede kvartalets omsætning, omkostninger, bruttomargin og driftsmargin (EBITDA) sammen med opjusteringen. Her fortalte selskabet blandt andet, at omsætningen i tredje kvartal var 2255 mio. kr., bruttomarginen 66,2 pct., og driftsmarginen 33,8 pct.

- Det er interessant, at driftsomkostningerne er fastholdt på niveau med andet kvartal, selv om omsætningen er 300 mio. kr. højere. Det understreger efter min mening Pandoras meget skalerbare forretningsmodel, hvor vækst i omsætningen ikke nødvendigvis behøver betyde samme stigning i omkostningerne. Det tror jeg er noget man kan tage med sig ind i 2014, skriver Sydbanks Søren Løntoft efter regnskabet.

Aktien falder 4,4 pct. til 246,70 kr. til trods for de fastholdte forventninger og det pæne resultat

NORDEA HAR SAKSEN FREMME

Coloplast falder med 0,3 pct. til 351,30 kr. på trods af, at det britiske finanshus Barclays har løftet sit kursmål for aktien til 400 kr. per aktie fra tidligere 359 kr. per aktie. Anbefalingen "overvægt" er fastholdt.

ØK, der tirsdag morgen har måttet se både sin anbefaling og sit kursmål sakset hos Nordea, falder 2,7 pct. til 91 kr.

Den nordiske bank har sænket sin anbefaling til "sælg" fra tidligere "hold" og sit kursmål til 80 kr. fra tidligere 102 kr. per aktie. Det fremgår af Bloomberg News.

Nordea har ligeledes været ude med trimmeren i forhold til Royal Unibrew, der har fået klippet sin anbefaling til "hold" fra tidligere "køb" ifølge Bloomberg News.

Det sker efter en periode med stigninger. Lukkerekorden blev sat så sent som den 29. oktober, da Unibrew-aktien sluttede i 722 kr.

- Den lavere anbefaling skyldes den seneste store kursstigning i aktien, skriver Nordea i sit morgenbrev.

Aktien sætter sig 0,7 pct. til 692 kr.

RUSSISK FOKUS FOR CARLSBERG

Carlsberg falder 0,6 pct. til 547 kr. fra start. Der er endnu en gang er kommet skidt nyt fra det russiske ølmarked. Denne gang er det konkurrenten Anadolu Efes, der må fortælle, at man er presset af et dårligt russisk marked.

I tredje kvartal solgte Efes 6,9 pct. mindre øl i sin internationale division, EBI, på trods af, at det samlede salg steg 4,2 pct. i kvartalet. Omsætningen gik 6,4 pct. frem til knap 2798 mio. tyrkiske lira, godt 8140 mio. kr., mens nettoresultatet faldt 31,1 pct. til 248,9 mio. lira svarende til 678 mio. kr.

Anadolu Efes er den næststørste spiller på det russiske marked efter købet af Sabmillers aktiviteter der og i Ukraine forrige år, og det russiske salg var en stor anledning til nedgangen.

- Efes sænker i sit regnskab for 3. kvartal helårsforventningerne til det russiske ølsalg fra et midt-encifret fald til et tocifret fald, hvilket er kedeligt nyt for Carlsberg, der selv er aktuel med regnskab i morgen. Vi anbefaler af være forsigtig frem mod regnskabet, skriver Nordea i sin morgenkommentar.

/ritzau/FINANS

Bertil Barkholt Fruelund +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk