Pandora-aktien trodser nervøs stemning efter pæne salgstal

Selv om aktiemarkederne falder tungt torsdag morgen som følge af uro omkring Kina, holder Pandora-aktien sig oven vande, efter at smykkekoncernen sent onsdag kom med tidlige salgstal for sidste år.

Pandoras salg af smykker steg med omkring 40 pct. til 16,7 mia. kr. sidste år, og det var en anelse højere end forventet. Selskabet havde tidligere meldt ud, at det regnede med et salg på mere end 16 mia. kr. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Liliendahl

Aktien stiger 3,3 pct. til 889,50 kr. og topper klart C20 Cap-indekset, der falder 1,8 pct. til 1005,17, hvor 19 ud af 20 aktier er i rødt.

Pandoras salg af smykker steg med omkring 40 pct. til 16,7 mia. kr. sidste år, og det var en anelse højere end forventet. Selskabet havde tidligere meldt ud, at det regnede med et salg på mere end 16 mia. kr.

- Omsætningen på 16,7 mia. kr. i 2015 er lidt mere, end hvad analytikerne havde forventet. Og for mig var det 400 mio. kr. mere end estimeret, siger Frans Høyer, senioranalytiker i Jyske Bank, til Ritzau Finans.

Smykkekoncernen holder desuden kapitalmarkedsdag torsdag i Thailand, hvor investorer, analytikere og journalister er inviteret inden for i maskinrummet for at se nærmere på produktionen i det asiatiske land og høre ledelsens syn på det fremtidige salg i regionen.

Selskabet blandt andet varslet, at det vil åbne 200-300 konceptbutikker om året frem til 2018. 60 pct. af dem skal ligge i Europa, mens Nord- og Sydamerika samt Asien og Stillehavsområdet hver skal stå for 20 pct.

Pandora planlægger at investere cirka 1,8 mia. kr. i anlægsinvesteringer i perioden 2015-2019 relateret til udvidelse af produktionskapaciteten i Thailand.

Programmet vil efter planen potentielt fordoble den nuværende produktionskapacitet i Thailand.

Pandora gentager sine øvrige finansielle forventninger. Dermed venter selskabet fortsat en EBITDA-margin omkring 37 pct. for det forgangne år. Selskabet kommer med regnskab 9. februar.ww.ritzaufinans.dk