Pandora-aktien skinner inden investorbriefing

Aktiviteten er fornuftig, men kursudsvingene få og små på det danske aktiemarked tirsdag middag.

Pandora stiger, inden ledelsen over middag orienterer om sit syn på selskabet under en investordag i London. Seancen indledes kl. 14 dansk tid. Også Lundbeck er efterspurgt, efter Jefferies har hævet sit kursmål betragteligt, og blandt sidepapirerne er der gevinst til Genmab. Novo falder derimod lidt, efter Finanstilsynet har politianmeldt selskabet.

C20 Cap-indekset ligger ved 11.15-tiden til en marginal gevinst på 0,06 pct. til 656,02. Nogenlunde tilsvarende udsving ses i resten af Europa, hvor blandt andre det tyske og britiske indeks stiger henholdsvis 0,3 pct. og 0,1 pct.

- Volumen og aktiviteten på markedet er pæn, men aktiekurserne rykker sig ikke det helt store, konstaterer chefhandler i Danske Bank Mads Zink over for Ritzau Finans.

Han hæfter sig ved, at det i højere grad er mikro- end makronyt, som styrer markedet.

- Lock-up perioden for Matas udløber i morgen, så der er lidt fokus på den aktie. Og så er Genmab med ved en stor kræftkonference i USA, som vi lytter lidt med fra, fortæller Mads Zink.

Matas stiger 0,7 pct. til 141 kr, og Genmab ligger 1,4 pct. højere i 239 kr.

Lock-up perioden for de store aktionærer i Matas CVC og Materialisternes Invest Holding med henholdsvis 19,4 pct. og 3,9 pct. af aktierne udløber onsdag.

Genmab holder i aften efter børslukketid et webcast, hvor data fremlagt på en kræftkonference i USA, vil blive perspektiveret og drøftet. Der er blandt andet fokus på data fra Genmabs studier med kræftmidlet Arzerra, herunder som førstebehandling til kronisk lymfatisk leukæmi. Selv om der ikke kan sammenlignes på tværs af studier, da patientgrupperne ikke er ens, har aktiemarkedet tidligere haft hang til at sammenligne Genmabs data med data fra schweiziske Roches nye kræftmiddel Gazyva. Det førte i november til et fald i Genmabs aktiekurs.

Blandt C20-aktierne falder Novo Nordisk 0,7 pct. til 968,5 kr. Det er blandt dagens største fald i C20, og kommer, efter at selskabet er blevet politianmeldt af Finanstilsynet for ikke rettidigt at have offentliggjort, at de amerikanske sundhedsmyndigheder fredag den 8. februar 2013 ikke kunne godkende insulinprodukterne Tresiba og Ryzodeg på det foreliggende grundlag.

Først et par dage senere - søndag - offentliggjorde Novo informationen, og den burde allerede være udsendt fredag aften - ifølge Finanstilsynet.

- Aktien burde ikke falde på det, men det kan godt være, at det giver lidt negativt momentum i dag, siger Mads Zink.

Pandora er til gengæld fint understøttet inden selskabets kapitalmarkedsdag. Nordea forudså mandag, at Pandora må opjustere forventningerne til omsætningen inden årets udgang.

Tirsdagens hidtil største gevinst i C20-regi går til Lundbeck. Aktien stiger 1,9 pct. til 126 kr. Børshuset Jefferies har sat det højeste kursmål på Lundbeck-aktien af samtlige analytikere, som har meddelt anbefaling til Bloomberg News. Kursmålet er hævet til 170 kr. fra 135 kr., hvilket stadig berettiger til anbefalingen "køb". Næsthøjeste kursmål er Deutsche Banks på 155 kr. Også her er anbefalingen "køb". Generelt er de neutrale og negative anbefalinger dog fortsat i overtal. I alt fem analytikere anbefaler "køb" og stærkere eller mildere grad, otte har en neutral anbefaling, mens syv anbefaler "sælg".

I medicinalsektoren får også ALK-Abelló opmærksomhed, da den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, tirsdag ventes at offentliggøre dokumenter og dagsorden for et ekspertmøde den 12. december om ALK-Abellós amerikanske partner Mercks markedsføringsansøgning for den tabletbaserede græsallergivaccine, Grastek, også kendt som Grazax i Europa. Aktien stiger 3,7 pct. til 610 kr.

Vestas, der har fået en ordre på 59 MW, stiger 0,5 pct. til 150 kr.