Pandora-aktien i brat fald onsdag morgen

Pandoras voldsomme kursfald onsdag skyldes rapport om aftagende USA-salg

Det danske smykkeselskab Pandora udvider sit samarbejde med Disney, så selskabet allerede fra næste måned kan lancere sin Disney-kollektion i 13 markeder i Asien og Stillehavsområdet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Liliendahl

Onsdag morgen ligger Pandora nederst i det danske C20 Cap-indeks med et fald på 5,3 pct. til 757 kr. efter en god times handel. Baggrunden for kursfaldet skal findes i en undersøgelse, der er blevet udarbejdet i forhold til smykkeselskabets amerikanske salg.

Ifølge finans.dk er årsagen til det massive fald en analyse fra investeringsbanken Carnegie.

Imidlertid fremgår det af Carnegie-analytiker Lars Topholms analyse, at man fortsat har stor tiltro til Pandora, og at banken hæver sit kursmål på Pandora.

Carnegie har onsdag opjusteret kursmålet på Pandora til 1050 kr. fra 1000 kr. og har uændret anbefalingen "køb" af aktien. Det fremgår af data fra Bloomberg.

- Pandoras bratte fald skal dog ses i forhold til, at Carnegie trods sit positive syn på Pandora i sin analyse blandt andet beskriver en række usikkerhedsmomenter forud for selskabets regnskab for årets tredje kvartal, der bliver offentliggjort d. 10. november, skriver finans.dk.

Carnegie peger ifølge mediet blandt andet på, at banken frygter, at Pandoras tidligere så eksplosive vækst i USA risikerer midlertidigt at aftage i styrke. Det kan ifølge Carnegie føre til, at Pandoras regnskab for tredje kvartal ikke bliver helt så godt som forventet, og det har fået en række af selskabets professionelle investorer til at sælge ud af aktien.