Pandora-aktien endte med kurshop på 17 procent

Pandora-aktionærerne kan glæde sig over et usædvanlig kraftigt kurshop oven på et bomstærkt årsregnskab, der overraskede positivt på alle parametre.

Foto: Christian Liliendahl

Dagens kursstigning på 16,9 procent betyder, at Pandora-aktien set over de seneste 12 måneder er hoppet i vejret med omkring 65 procent.

Aktien lå tidligere på eftermiddagen endnu højere, men trods et mindre fald frem mod fondsbørsens lukning er aktien lukket i det højeste niveau nogensinde. Alene dagens kusrhop betyder, at Pandora-aktionærerne er blevet knap 10 mia. kr. rigere.

Årsregnskabet, der blev offentliggjort tirsdag morgen, begejstrede analytikerne over en bred kam. Pandoras omsætning imponerede og landede på knap 12 mia. kr. sidste år efter en vækst på over 32 procent. Nettoresultatet på 3,1 mia. kr. var også bundsolidt og overgik forventningerne.

Samtidig venter ledelsen, at væksten vil fortsætte, og at omsætningen vil vokse til over 14 mia. kr. i år. Flere analytikere har allerede påpeget, at Pandora-ledelsen de seneste år har været meget forsigtig i udmeldingerne, og at omsætningen formentlig sagtens kan nå over 15 mia. kr. i år. I 2014 endte Pandoras omsætning f.eks. næsten 20 procent højere end det, de forventede i begyndelsen af året, fremhæver Lars Topholm, aktieanalysechef i investeringsbanken Carnegie.

Samtidig forkæler Pandora aktionærerne ved at øge udbyttet og sætte gang i et nyt aktietilbagekøbsprogram. Aktietilbagekøbet har en værdi af 3,9 milliarder kroner, og udbyttet til aktionærerne lander derudover på 1,1 mia. kr.