Pandora-aktien bliver puttet i minde-kassen

Onsdag startede relativt roligt for det danske aktiemarked, men omkring middag blev humøret værre.

Foto: INTS KALNINS

Pandora falder markant. Nordea åbnede regnskabsballet med tal for sit andet kvartal onsdag morgen, men ellers bliver der kigget frem mod kl. 16, hvor den amerikanske centralbankchef, Ben Bernanke, taler til Repræsentanternes Hus. Her vil luppen være fremme for at finde hints til, hvornår stimulussen bliver fjernet fra den amerikanske økonomi.

Samlet falder det toneangivende C20 Cap-indeks med 0,3 pct. til 576,65 kr. Nederst ligger Pandora, hvor flere aktionærer øjensynligt har fået nok uforglemmelige øjeblikkelige øjeblikke og sælger ud. Det medfører et kursfald på 4,4 pct. til 209,30 kr.

Aktien er steget voldsomt i år, og det har onsdag fået Jyske Bank til at sænke sin anbefaling.

- Jeg opjusterede til "køb", da den var faldet pænt tilbage, og den er så steget 20 pct. på kort tid. Men der er ikke nogen ting, der har ændret sig meget siden, for eksempel ligger guld- og sølvpriserne stabilt, så jeg synes ikke, at jeg skal lave mine estimater om, sagde Jonas Guldborg Hansen til Ritzau Finans.

Aktien i Pandora er fortsat steget med 68,1 pct. i år.

Nordea stiger med med 0,7 pct. til 67,15 kr. efter sit regnskab for andet kvartal.

Banken leverede samlede driftsindtægter på 2490 mio. euro i andet kvartal - en stigning fra 2456 mio. euro i samme periode sidste år. Analytikerne ventede ifølge estimater indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans 2494 mio. euro på den post. Nedskrivninger på udlån beløb sig til 186 mio. euro i kvartalet mod 203 mio. euro i andet kvartal 2012 og analytikernes forventninger om 202 mio. euro.

På bundlinjen gav det et faldende nettoresultat til 771 mio. euro fra 821 mio. euro i andet kvartal i fjor og analytikernes forventning om et plus på 784 mio. euro.

- Det er som forventet på stort set hver eneste post. Det bekræfter også bare billedet af Nordea som meget stabil og meget solid. Og det lever den op til. Banken viser simpelthen det, den skal , sagde Christian Hede, bankanalytiker hos Jyske Bank, til Ritzau Finans efter regnskabet.

Lundbeck falder med 0,8 pct. til 112 kr. efter en ellers positiv nyheder om alzheimers-prædikatet Lu AE58054, der har vist stabile resultatet i et fase tre studie hos samarbejdspartneren Otsuka Pharmaceuticals.

Lu AE58054 har vist statistisk signifikante, kognitive forbedringer hos patienter med moderat Alzheimers som supplementbehandling til Donezepil, der er udviklet af Eisai og Pfizer, fortæller Lundbeck blandt andet.

- Jeg er yderst tilfreds med de data, vi har opnået i dette projekt, og med Lu AE58054 konsoliderer Lundbeck sin førende position inden for Alzheimers sygdom, siger Anders Gersel Pedersen, Lundbeck s koncerndirektør for forskning og udvikling, i en meddelelse fra selskabet.

TDC holder sig omkring en nuludvikling i 47,43 kr., efter at regnskabet fra TeliaSonera har vist en stabil udvikling kvartal til kvartal i Danmark i andet kvartal.

Teliasoneras direktør, Per-Arne Blomquist, beskriver i regnskabet begejstring over et løft i bogførte danske indtægter i mobildivisionen, da markedet har været udfordrende i årevis. Divisionens overskud er så godt som uændret i forhold til første kvartal, mens EBITDA-overskuddet er steget set i forhold til årets første kvartals overskud på 129 mio. skr.

/ritzau/FINANS