Pandora åbner for handel med sine aktier i USA

Pandora har tirsdag lanceret et såkaldt ADR-program, der skal supplere Pandoras almindelige børsnoterede aktier i København. Det oplyser smykkeselskabet i en fondsbørsmeddelelse.

Smykkefirmaet Pandora Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

ADR står for American Depository Receipt og bliver også kaldt slags skyggeaktier. De giver amerikanske investorer mulighed for at købe de underliggende danske aktier og giver samme rettigheder som almindelige aktier. For danske selskaber som Pandora er det en mulighed for at opnå eksponering over for amerikanske investorer.

Pandoras ADR-program handles "over-the-counter" og altså ikke på de amerikanske børser. JPMorgan er udvalgt som depotbank for ADR-programmet over de næste fem år.

- Pandora har en betydelig aktionærbase i USA, og med tilføjelsen af et sponsoreret ADR-program forbedrer vi Pandora-aktiens tilgængelighed og viser vores engagement overfor vores amerikanske aktionærer.

- Vi har tiltro til, at det sponsorerede ADR-program vil være en forbedring af vores service overfor vores aktionærkreds, siger Magnus Thorstholm Jensen, der er leder af Pandoras Investor Relations-afdeling, i en skriftlig kommentar.