Pæne vækstudsigter i Milestone

Asien er blandt de områder, hvor Milestone Systems spår høj vækst i de kommende år.

Milestone Systems' adm. direktør Lars Thingaard. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Skovbjerg Fogh

Asien bliver et af de store vækstområde for Milestone Systems i de kommende år. Men flere steder i verden ser adm. direktør Lars Thinggaard store muligheder for det danske selskab.

»Der, hvor vi forventer den største vækst, er i Asien. Vi kommer fra en lavere base, men vokser hurtigt derovre. Der er mange regioner, som er spændende, og deres penetration af IT-løsninger er lavere end i f.eks. USA,« siger Lars Thinggaard.

Han tror også på mere vækst på det amerikanske marked, hvor selskabet i øjeblikket henter op mod halvdelen af sin omsætning.

»USA er det største sikkerhedsmarked. Men det er også det marked, som er mest mættet, men der er stadig muligheder,« siger Lars Thinggaard.

Virksomheden blev stiftet i 1998 af de to ingeniører John Blem og Henrik Friborg Jacobsen. På det tidspunkt var der ved at komme nye typer af digitale kameraer, som åbnede nye muligheder for meget data, som de kunne indsamle. Men der manglede software til at få større systemer af videoovervågning til at fungere. Det løste Milestone Systems.

Siden er det blevet muligt at integrere mere avancerede tekniske løsninger i systemet. Det kunne eksempelvis være, at et kamera automatisk drejer hen mod lyden af skud. Men også til at optage, når en virksomhed pakker varer til kunder – optagelser der senere kan bruges som dokumentation, hvis noget af indholdet mangler.

En voksende branche

Milestone Systems har en række forskellige kunder. Selskabet skal blandt andet levere den digitale videoovervågningsløsning på et af de brasilianske stadioner ved denne sommers VM-slutrunde i fodbold. Milestone har også kontrakten på at stå for overvågning af Frihedsgudinden ved New Yorks indsejling.

»Sikkerhedsmarkedet er meget attraktivt at være i. Det har de seneste 50 år været en industri, som hele tiden er vokset. Selv gennem en IT-boble og en finanskrise er både markedet og vi vokset,« siger Lars Thinggaard.

Han ser lyst på fremtiden.

»Vi forventer, at markedet, vi opererer i, vil vokse væsentligt inden for de næste år. Omtrent halvdelen af nusalget er stadigvæk baseret på analoge systemer, men det ender over tid med at blive digitalt,« siger direktøren.Han peger på, at et selskab som Milestone Systems hele tiden skal være opmærksom på et marked, der skifter hurtigt.

»Hvis jeg skal pege på en risiko, er det, at vi skal passe på ikke at falde i søvn over vores egen succes. Vi skal hele tiden levere produkter til fremtiden, for gør vi ikke det, kommer der selvfølgelig nogen, som kan finde ud af det på en bedre måde,« siger Lars Thing-gaard.I det californiske IT-område Silicon Valley har Milestone Systems et selskab, som skal holde øje med, hvordan markedet udvikler sig.