Overraskende stor iPhone 7-succes fik Apple-aktien til at stige 3 pct.

Apple Inc. rapporterede sin første kvartalsvise stigning i iPhone-salget i et år, efter en overraskende stærk efterspørgsel efter den seneste version af koncernens iPhone 7 Plus.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: LUCY NICHOLSON

Apple solgte 78,3 mio. iPhones i det forskudte første kvartal, der sluttede 31. december. Året før var laget på 74,8 mio., mens analytikerne i gennemsnit havde estimeret et salg på 77,4 mio. ifølge analysefirmaet FactSet StreetAccount.

Omsætningen steg 3,3 pct. til 78,4 mia. dollar og resultatet var 3,36 dollar per aktie.

Analytikere ventede et overskud på 3,22 dollar per aktie og en omsætning på 77,3 mia. dollar.

»Vi blev overraskede over styrken af iPhone 7 Plus, som vi faktisk løb tør for i løbet af kvartalet. Men vi har været i stand til at efterkomme efterspørgslen i januar«, noterede koncernen finanschef Luca Maestri over for Bloomberg News.

Resultaterne, som afspejlede det første fulde kvartal af iPhone 7 salg, kommer på et tidspunkt, hvor den globale efterspørgsel efter smartphones er aftagende og billigere Android alternativer oversvømmer markedet.

Apple er stærkt afhængig af succesraten for iPhones, idet de tegner sig for mere end trefjerdedele af den samlede omsætning.

Apples omsætning fra "Greater China-regionen" faldt 11,6 pct. til 16,2 mia. dollar. Det er dog en forbedring i forhold til sidste par kvartaler, og på det kinesiske fastland var omsætningen flad i dollar, mens den voksede i lokal valuta.

Koncernen ventes en omsætning på 51,5-53,5 mia. dollar for indeværende kvartal. Analytikere i gennemsnit havde forventet en omsætning på 53,8 mia. dollar ifølge Thomson Reuters.

Apple steg 3 pct. i eftermarkedet.