"Overraskende skidt GN-resultat"

GN Store Nords regnskab for årets andet kvartal imponerer mildest talt ikke analytikerne. Især de mobile headset skuffer. Aktien falder endnu mere end de andre store aktier på børsen.

- Pilen peger nedad, og det er et overraskende skidt resultat i mobildelen, selskabet er kommet med. Man har mistet en stor kunde, og det er ifølge selskabet derfor, det er gået, som det er. Mobildelen bløder, og det er her, fokus kommer til at være. Men hvorfor man har mistet kunden er vigtigt. Om det er, fordi de leverer nogle produkter, der ikke lever op til det krævede, eller fordi andre er kommet med et bedre tilbud. Hvis det første er sagen, tegner det ikke godt for fremtiden, siger analytiker i Gudme Raaschou, Stig Nymann, til RB-Børsen.

Til gengæld er der ikke meget nyt i, at Sonova (tidl. Phonak) har annulleret handlen med GN Resound, hvilket altså var helt ventet. Umiddelbart er det for tidligt at sige, om Gudme Raaschou ændrer anbefaling af aktien på bagrund af kvartalsregnskabet.

- CC & O-delen går jo godt, men overordnet set trækker resultatet ned i min anbefaling af aktien. Vi fastholder nok "reducer", men spørgmålet er, om den værdi, vi har fastsat, er den rigtige, siger Stig Nymann.

Halvårsregnskabet fra GN Store Nord kommer ikke til at rykke det store på aktiekursen, vurderer martin Munk fra Jyske Markets.

- Det kommer ikke til at betyde ret meget rent kursmæssigt, måske burde den endda stige lidt på det. Nu var det jo røde tal, vi så, inden det her regnskab kom, siger Martin Munk, senior account manager i Jyske Markets til RB-Børsen. Men det kan være svært at tyde det blandede regnskab, pointerer han.

- Det kan give lidt forvirrende signaler, når det, der kommer, er så blandet, men summa sumarum, så ser det godt nok ud, siger Martin Mun, der tilføjer, at der tilmed var et par positive aspekter af regnskabet:

- Den organiske vækst i Resound er på 8 pct., og det er i hvert fald bedre end det, vi havde forventet. Og omkostningerne til det mislykkede salg af Resound blev på 115 mio. kr., det var også mindre end ventet, siger handleren.

Aktien er dog en lille time efter regnskabet nede med omkring fire procent. Før regnskabet var tabet omkring to procent.

RB-Børsen